dimarts, 14 d’octubre del 2008

Blondie de formatge cremós




Aquest dissabte vaig preparar aquest "blondie" com explica l'Irene de "With the hands in the dought". Ens l'havíem de cruspir per berenar però finalment van canviar els plans i van ser les postres del dinar del diumenge amb els pares. Es tracta d'un pastís tipus brownie però sense la xocolata!

Ingredients (per uns 18 trossos petits):

- 150 gr de mantega a temperatura ambient
- 220 gr de farina
- 4 gr de llevat químic (una culleradeta de cafè)
- 2 gr de sal (mitja culleradeta de cafè)
- 200 gr de sucre moreno
- 3 ous grossos a temperatura ambient
- 1 culleradeta i 1/2 d'esència de vainilla
- 200 gr de formatge cremós (tipus Philadelphia) a temperatura ambient
- 50 gr de sucre blanc

Preparació:

Folrar un motlle quadrat de 20 cm de costat o rectangular amb paper de forn.

Tamisar en un bol 200 gr de la farina, el llevat i la sal. Amb un robot de cuina amb una pala d'amassar (o amb una batedora elèctrica de ma), batre 125 gr de la mantega amb el sucre moreno a velocitat mitja, fins que la barreja s'emblanqueixi (uns 3 minuts).

Afegir 2 dels ous, una culleradeta de l'esència de vainilla i seguir batent fins que tot quedi ben barrejat. Abaixar la velocitat i afegir de mica en mica la barreja de farina fins que la massa quedi homogènia (si no tens robot, millor fer-ho a mà amb una espàtula). Transferir a un bol més gran i reservar.

En un altre bol, posar el formatge, el sucre blanc, els 25 gr que queden de mantega, els 20 gr de la farina i l'ou, i batre a velocitat mitja fins que quedi una barreja cremosa (es pot fer amb la batedora elèctrica).

Per acabar, posar 3/4 parts de la primera massa al motlle i allisar amb una espàtula. Posar a sobre 2/3 parts de la crema de formatge i allisar. Finalment, posar la resta de les dues masses a cullerades i allisar amb l'espàtula. Amb un ganivet, barrejar la superfície de la massa perquè quedi una mena de remolins entre les dues masses.

Coure al forn, prescalfat a 165ºC, durant uns 45 minuts, o fins que al punxar amb un ganivet el centre de la massa, aquest surti net.

Treure del forn i deixar refredar dins del motlle durant uns 15 minuts. Deixar-lo sobre una reixeta perquè s'acabi de refredar i tallar a trossos per servir. Jo l'he acompanyat de gelat de xocolata, però seria millor un gelat de vainilla, nata o coco (jeje), ja que el sabor de la xocolata domina molt.

L'he de repetir perquè vaig cometre l'errada de desfer la mantega i no va quedar lo esponjós que hagués hagut de ser. De tota manera, ens va agradar, la textura recorda al brownie i vem repetir!

5 comentaris:

Ester ha dit...

No havia sentit mai això del blondie, però fa molt bona pinta. Me l'apunto
Ester

La cuina vermella ha dit...

El blog de la Irene és genial (i quines excursions que es fan amb els companys de feina). Ja li vaig dir a ella que me l'apuntava per fer, però com que encara no ho l'he cuinat t'ho dic a tu: Anna és una recepta fantàstica i espero fer-la aviat.
Per cert, unes fotos boníssimes!
petons.

Gemma ha dit...

Jo tampoc hohavia sentit mai... ho haurem de provar :)

Pebbles ha dit...

És la primera vegada que el veig, però m'agradat força, aquest passa segur a la llista i potser el faci aviat.
Petons,

Anònim ha dit...

HO, HO, HO. Anna, jo no el podrè tastar ?