dimecres, 9 de juliol del 2008

Crema Cafè de París



És una salsa excepcionalment bona, que com veureu té un munt d'ingredients. Un cop feta la mantega, podeu fer-la en un moment quan volgueu!

Ingredients:

- 1/2 kg de mantega (toba, a dauets)
- 30 gr de ketchup
- 10 gr de mostassa de Dijon
- 10 gr d’alcaparres picades
- 75 gr d’escalunyes picades
- 20 gr de julibert picat
- 20 gr de cibulet picat
- 1 miqueta d'anet (eneldo)
- 1 miqueta d'estragó
- 1 miqueta de farigola (tomillo)
- 1 branqueta de romaní picat
- 1/2 gra d’all picadet
- 4 filets d’anxoves picadetes
- 1/2 cullerada de brandy
- 1/2 cullerada de vi tipus Porto
- 1 culleradeta de salsa Perrins
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç o picant
- 1 culleradeta de curry
- el suc de 1/2 llimona
- la ratlladura de 1/4 de llimona picadeta fina
- la ratlladura de 1/4 de taronja picadeta fina
- 6 gr de sal
- pebre

Preparació:

Barregem bé tots els ingredients que hem posat dins d’un bol amb les mans i fem una mena de rotllo allargat de mantega especiada, que és l’essència de la crema. L’emboliquem amb paper film transparent i ho podem guardar a la nevera o al congelador per tallar-ne un trosset cada vegada que vulguem fer la salsa.

En aquest cas he preparat uns medallons de llaminera de porc amb la crema de cafè de París. Es pot fer amb marisc, que encara queda més bona.

Posem oli a la paella just per untar-la. Passem els medallons per farina i els espolsem bé. Els fem per una banda, i quan els hem girat els salem. Tot seguit, els flamegem amb un rajolinet de conyac. Traiem la carn i desglacem el fons de la paella amb 2 cullerots de caldo d’au. Afegim ½ got de crema de llet i una cullerada de concentrat de carn (posaré la recepta més endavant). Ho deixem reduir uns 5 minuts. Tornem a posar la carn a la paella i una bona cullerada de la mantega. Donem un parell de voltes, tanquem el foc i seguim remenant.

Podem acompanyar-ho d’arròs.

8 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Carai! És la salsa preferida d'en Kike, el filet al cafè París s'ha deixat de fer en moltes cartes de restaurants. Quan en Kike va fer 18 anys els seus pares li van regalar una festa d'aniversari al restaurant Satèlite (Rip) de Barcelona amb els seus millors amics, ell per celebrar-ho va demanar filet al Café París... quins records li has portat!!!

El cullerot Festuc ha dit...

La meva germana va fer aquesta salsa pel dia de Nadal aquest any...i t'asseguro que estava boníssima!!! Amb un bon filet és una salsa excelent...a més, la ots fer amb antelació pq no es fa malbé.
Quin gran plat que has fet Anna!!! Felicitats!!
Petunets,
Eva.

Irisibula ha dit...

Ostres Anna, quina bona pinta. Jo no sé si l'he tastada mai, que jo recordi no, però té una pinta espectacular, així que me l'apunto per mirar de fer-la aquest cap de setmana!

Cuinagenerosa ha dit...

gran salsa, que abans es feia a molts restaurants i ara costa de trobar, ja m'he guardat l'adreça per un dia que vulgui quedar bé.

xaro ha dit...

Caray Anna, quina quantitat d'ingredients!!!
Jo abans quan el veia en un restaurant el demanava sempre, però no l'he fet mai.
Ara que tinc la recepta, segur que el faig
Un petò
Xaro

Gemma ha dit...

Aquesta salsa és famosíssima! I amb tants ingredients... jo també em guardo la recepta, és una bona salsa digne d'un gran dinar!

canela ha dit...

Quina quantitat d'ingredients. Ni ho imaginava. És per a dia de gran celebració. La guardo en pendents a veure si m'atreveixo.
Tens unes receptes molt xules al teu bloc. M'apunto unes quantes. Salutacions.

canela

illetapitita ha dit...

Que bona que ñes!
No pensava que portés tants ingredients la veritat. LA guardo per alguna ocasió!
Gràcies!