diumenge, 20 d’abril del 2008

Risotto de foie gras i tòfona



Tenia ganes de provar aquest risotto i com tenia una mica de foie a la nevera, no hi havia excusa, vaig comprar la tòfona que em faltava i a cuinar! Pot ser perfectament un plat únic.

Ingredients per a 4 persones:

- 400 gr d'arròs per risotto
- 200 gr micuit de foie gras
- 40 gr de tòfona negra
- 2 cebes de figueres
- 1 copa (200 ml) de vi blanc
- 1 litre de brou de pollastre
- 50 gr de mantega
- 100 gr de parmesà
- oli, sal i pebre blanc

Preparació:

Pelar les dues cebes, tallar-les ben petites i confitar-les amb una mica d'oli i mantega. Després, afegir-hi l'arròs i enrossir-ho. Abocar el vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol. A continuació, mullar l'arròs amb una mica de brou i a mida que el vagi absorbint afegir-ne més fins que s'acabi. Rectificar de sal i pebre. Enretirar del foc quan quedi poc brou.

Afegir la tòfona ratllada, la mantega i el parmesà i barrejar-ho molt bé. Acabar-ho amb el foie per sobre i amb un soplet, donar-li una mica de temperatura.

Portar-ho se seguida a taula (fer les fotos ràpid!) i que cadascú acabi de remenar el foie amb el risotto...queda boníssim!!!

4 comentaris:

Martunis ha dit...

Segur que queda boníssim!!! El foie és la meva perdició...i el risotto m'encanta...així que la combinació deu ser tremenda!!! mmmm...casi sento la olor i tot!!!

Anònim ha dit...

Ufff!!!!...jo de foie sempre en tinc de congelat...amb unes torredetes i sal maldon....és diví!!!...Encara que aq risotto fa una pinta brutal!!!
Petunets,
Eva (terrassa)

La cuina vermella ha dit...

Anna, quina gràcia amb això de fer les fotos ràpid!!! a nosaltres ens passa el mateix, si no les fem ràpid ens ho mengem tot sempre fred!
Petons!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Quina passada de risotto. Un dia d'aquests el provarem!
Per cert, et deixo una dita que és la que em va inspirar per posar nom al meu blog: "A la taula d'en Bernat, qui no hi és no hi és comptat".
Fins aviat!