dimecres, 23 d’abril del 2008

Flam de plàtan i mascarpone



Per ser un pastís improvitzat, ha estat un petit èxit, quan podria haver estat un gran fracàs. Com havia d'anar acabant les restes de la nevera, vaig fer un combinat que de segur tornaré a fer una altra vegada.

Ingredients:

- 2 plàtans
- 3/4 de terrina de formatge mascarpone
- 1 got de llet de soja
- 2 ous
- sucre, unes 2 cullerades
- moscatell
- 1 nou de mantega
- caramel pel motlle

Preparació:

Pela i talla a rodantxes els dos plàtans. Posa'ls a una paella o un cassó quan la mantega ja estigui desfeta i cou-los uns minuts. A mida que es van fet, ves-los aixafant i tira-hi un bon raig de moscatell; flambeja-ho.

En un bol, barreja-hi la llet, el mascarpone, els ous, el sucre i finalment afegeix el plàtan. Si et queda algun grumoll, passa-hi la batedora i/o cola-ho.

Aboca la barreja en un motlle rectangular o en flameres, prèviament untat amb el caramel i coure al bany maria durant una horeta a uns 180-200ºC.
Segur que acompanyat amb nata queda molt bo, nosaltres ens l'hem anat menjant de postres així mateix.

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Els flams m'agraden per això: sempre queden bé i són el millor recurs per acabar sobres de nevera: tot barrejat, ous i llet i al forn! Aquest amb mascarpone i plàtan flamejat ha de ser boníssim! Amb una mica de xocolata calenta per sobre i mmmm...!

Cuinagenerosa ha dit...

hola, kiwi!
he estat uns dies desconnectat i quan et visito em trobo amb un bé de déu de propostes a quina més engrescadora. m'apunto el risotto i el flam, de panificadora encara no en tinc, però em sembla que no trigaré.
felicitats!

Irisibula ha dit...

Hola Anna, estigues atenta al quiosc perquè a finals de maig sortirà un número monogràfic de la revista Lonely Planet sobre Islàndia!!!

Per cert, m'encanta el plàtan i provaré de fer aquest flam. Tot i que a mi, no sé què em passa, no m'acaben de sortir gaire bé...

Gemma ha dit...

Hola Anna!
T'escric un comentari aquí perquè no tinc cap adreça de correu teva...
És pel tema de la Boqueria, els de l'Aula de Cuina demanen pagar el curs per avançat... Envia'm un mail al correu del blog, vale? Així ens podrem posar d'acord... Moltes gràcies!

Ester ha dit...

Genial aquest flam mig improvisat, m'encanta el mascarpone i el gust del plàtan
Una abraçada
Ester

Pebbles ha dit...

Te molt bona pinta aquest flam, en lloc de moscatell, quin altre licor li podria possar? un conyac per exemple?
A casa no agrada el moscatell i no en tenim.
Gràcies