dijous, 14 de febrer del 2008

Pastís de pernil





Com diu tothom...nosaltres NO CELEBREM EL SANT VALENTÍ...però tota excusa és bona per fer un bon soparet! Mami, gràcies per la recepta, és facilíssima i va quedar...mmmmmmmmmmmmm!

Ingredients per a 6 persones:

- 200 gr de pernil dolç
- 12 llesques de pa de motlle
- 1 kg de tomàquets madurs
- 3 ous
- 1 pebrot vermell escalivat o en conserva
- 125 gr de tonyina en oli
- 4 cullerades de maionesa
- mantega i sucre
- oli i sal
- 1 motlle rodó de 22 cm de diàmetre i 5 cm d’altura
(Per adornar)
- enciam o endivies
- pastanaga ratllada
- ou filat

Preparació:

Escaldeu els tomàquets, peleu-los, trossegeu-los i poseu-los a coure en un cassó amb una mica d’oli, sal i sucre, si convé. Deixeu-ho coure fins que quedi una salsa ben concentrada.

Mentrestant, amb els tres ous, feu una truita rodona. Tot seguit, traieu les vores del pa de motlle (o compreu-lo directamment sense vores).

Un cop la salsa de tomàquet i la truita siguin fredes, unteu el motlle amb mantega i folreu-lo amb pernil dolç, fent que sobresurti una mica pels costats del motlle. Al damunt, poseu-hi una capa de pa de motlle, cobriu-ho amb salsa de tomàquet i poseu-hi la truita i unes tires de pebrot escalivat a sobre. Col•loqueu-hi una segona capa de pa i escampeu-hi pel damunt la salsa de tomàquet, la tonyina esmicolada, una mica de maionesa i la resta del pebrot escalivat. Cobriu-ho amb pa de motlle i tapeu-ho tot bé amb el pernil dolç que sobresurt del motlle i amb el que us hagi quedat. Deixeu-ho reposar unes 8 hores a la nevera.

Poc abans de servir el pastís, desemmotlleu-lo, tireu-hi sucre pel damunt i cremeu-lo. Escampeu-hi ou filat pel damunt i adorneu-lo amb unes fulles d’enciam i pastanaga ratllada.