dissabte, 3 de novembre del 2007

Pastís de castanyes




Ingredients:

- 400 gr de castanyes
- 75 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 5 ous
- 1/2 litre de llet
- 1 bastonet de vainilla
- 1 pot de nata líquida per muntar

Preparació:

Escaldar les castanyes per poder-les pelar. Barrejar la llet amb la vainilla i un raig d'aigua i bullir-hi les castanyes fins que siguin tobes. Afegir 100 gr de sucre abans d'acabar la cocció. Passar-ho pel passa-puré (us recomano que abans ho passeu per la batedora).

Afegir els rovells d'un en un tot remenant la barreja. Muntar les clares amb el sucre que queda (passeu-lo abans per la batedora perquè quedi ben fi) i anar-les afegint a la barreja de mica en mica tot barrejant.

Untar un motlle amb la mantega i ensucrar-lo. Abocar la barreja al motlle i fornejar durant uns 30 minuts al bany maria a 170-180ºC.

Muntar la nata líquda (ha de ser ben freda) en un pot (que has d'haver deixat uns 15 minuts al congelador perquè sigui ben fred). Acompanyar el pastís amb la nata i unes birutes de xocolata. També es pot acompanyar amb melmelada o xocolata calenta, tot i que el gust del pastís quedarà en segon terme.

És un pastís molt fàcil, encara que entretingut a l'hora de pelar les castanyes...però val molt la pena ja que queda una textura i un gust boníssims!!!

3 comentaris:

Unknown ha dit...

En els ingredients veig que hi poses 75 g de mantega.

En quin moment afegeixes la mantega? No ho he sabut veure a la teva recepta.Només parles de mantega per untar el motlle.

Anna ha dit...

hola Montse, doncs em penso que no la vaig fer servir, debia ser un error de la revista on la vaig veure, diria que una Lecturas, i estic gairebé segura que només vaig utilitzar mantega pel motlle. Espero que et surti bé, val la pena!

Carme ha dit...

Us suggereixo aquesta variant, amb cobertura de xocolata, que queda realment deliciosa: http://afortunyoflors.cat/2011/11/07/pastis-de-castanyes-amb-cobertura-de-xocolata/