diumenge, 6 de setembre del 2009

Flam d'orxata



El flam d'orxata és d'aquelles receptes que tenia pendents feia temps. La Gemma sempre ens dona idees originals per a fer postres i altres dolços. En aquest cas no el vaig fer light, crec que ja no ve d'aquí ;)


Ingredients:

· 1l d’orxata
· 16 formatgets (tipus “quesito”)
· 2 sobres de quallada Royal
· 1 culleradeta de canyella en pols

Preparació:

Posar tots els ingredients en un cassó al foc remenant sense parar fins que bulli. Treure-ho uns segons del foc i tornar-ho a posar al foc, remenant fins que torni a bullir. Abocar-ho dins el motlle i deixar quallar a la nevera (mínim 4 hores). Decorar, o no, i servir ben fresquet.


Ens va agradar tot i que vem notar força el gust a formatge. Com diu la Gemma, es pot adaptar al Cacaolat, una proposta molt interessant també!

7 comentaris:

  1. És tan bonic aquest flam, i ha de ser tan saborós, mmm ja m'ho imagino... De tota manera, tu amb tot el que t'entrenes aquest flam et deu fer pessigolles perquè abans que t'arribi a la panxa segur que ja l'has cremat.

    ResponElimina
  2. que buena pinta, me encanta la horchata, cuando dices quesitos, te refires a los de la vaca que rie? gracias,

    pity

    ResponElimina
  3. Amb formatgets light el gust a formatge no es nota tant i així el d'orxat queda més potent.
    Encara tinc pendent l'afdaptació amb cacaolat, serà qüestió de provar-la, je je je....

    ResponElimina
  4. Ummm però què booo!!!! no la coneixia aquesta recepta així que me l´apunto...petonets

    ResponElimina
  5. Es molt bó aquest flam, i amb la versió light ho he de provar. gracies. petons

    ResponElimina
  6. Ostres, que bo ha de ser!! I ben refrescant amb la orxata! Prenc nota de fer-ho amb formatge light perquè no es noti tant el gust de formatge! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  7. He canviat els formatgets per mató (una tarrina de 250gr de mató CADÍ), i prou bo!! No es nota el gust de formatge.

    ResponElimina