diumenge, 22 de juny del 2008

Tartar de tomàquets a l'alfàbrega



És una recepta molt fresca i gustosa pel toc de l'alfàbrega i el formatge. Són menys de 250 calories, així que...sense remordiments!

Ingredients per a 4 persones:

- 500 gr de tomàquets pera
- 200 gr de formatge feta
- 1 cullerada d'oli
- unes fulles d'alfàbrega fresca
- sal
- uns talls fins de formatge Idiazábal o una mica de parmesà

Preparació:

Rentar els tomàquets, treure'ls l'arrel i les llavors i tallar-los a dauets. Barrejar l'oli amb el formatge feta tallat també a daus i afegir la meitat de fulles d'alfàbrega tallades a tires fines, i una mica de sal. Abocar-ho sobre els tomàquets i barrejar bé, amb compte de no aixafar-los.

Posar el tartar dins d'un aro per emplatar, tapar-lo amb paper film i deixar-ho a la nevera fins uns minuts abans de servir (jo l'he deixat a la nevera en un bol i després quan he muntat el plat s'ha aguantat bé). Decorar amb fulles d'alfàbrega i amb un cruixent fet amb l'Idiazábal o amb el parmesà en pols (com he fet jo, igual que a la Vichessoise).

Us en llepareu els dits!!!

6 comentaris:

  1. Aquesta també me l'apunto!. Amb poca feina també es poden aconseguir plats saborosos i amb una presència magnífica. A més, m'encanta la combinació dels ingredients, sobretot, el gust de l'alfàbrega fresca. El faig segur i a més, ben sa!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  2. t'ha quedat una presetnació magnífica per a un plat senzill i gustós, ideal per a aquesta època. felicitats!

    ResponElimina
  3. Excelent presentació Anna! gràcies per compartir-ho amb tots nosaltres!

    ResponElimina
  4. Anna...quina presentació!!!..Es menja pels ulls...i ademés no engreixa!!! Apuntat està! ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. Anna, jo tmmbé la faig aquesta amanida, però no hi feia una presentació tant acurada. Prenc nota!
    Petons
    Xaro

    ResponElimina
  6. Estic d'acord amb tots els comentaris: una bona presentació converteix una bona amanida en un platde festa. Felicitats!

    ResponElimina