dimarts, 24 de juny del 2008

Amanida freda de calamarcets amb vinagreta de llimona



És temporada de calamars i aquesta amanida és un entrant fantàstic pels envejats àpats de terrasseta, amb un vinet blanc...mmm!

Ingredients per a 4 persones:

- 700 gr de calamars o calamarcets
- 2 porros
- 2 grans d'all
- el suc d'una llimona
- 1 llimona
- 2 cullerades de vi blanc
- 1 i 1/2 cullerades de vinagre de jerez
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- julibert
- sal i pebre

Preparació:

Rentar els calamarcets amb aigua, enretirant els tels, etc. Rentar els porros, treure la primera capa i tallar-los a rodanxes fines. Tallar els calamarcets a trossos o anelless, assecar-los amb paper de cuina i fregir-los amb l'all laminat i dues cullerades d'oli durant un parell de minuts. Quan siguin lleugerament daurats, afegir el porro, coure-ho tot remenant durant uns minuts, salpebrar i enretirar.

A part, barrejar el vi amb el vinagre i el suc de llimona i abocar-ho sobre els calamarcets. Repartir el julibert picat per sobre i la resta d'oli. Llavors, cal deixar-ho reposar almenys una horeta a un lloc fresquet.

Servir amb uns talls de llimona. Es pot acompanyar amb una mica d'enciam o unes torradetes.

4 comentaris:

  1. molt bona idea, anna, amb aquesta enceto la llista de receptes de plats freds que vull fer per afrontar aquest estiu, i a més em sembla una recepta que als nens també els pot agradar.

    ResponElimina
  2. Ha de estar bonísima i me l'apunto per probar-la el proper sopar al jardí..
    Un petò

    ResponElimina
  3. Anna meravellosa recepta freda! M'encanta carinyo!

    ResponElimina
  4. Quina pinta que fa!!!...Inaugurada la temporada de terrassa amb la teva recepta! ;)

    ResponElimina