dimarts, 8 d’abril del 2008

Macarrons amb salsa d'espinacs i ricotta



Aquesta és la recepta 101!!! Deu nidó...

L'he tret de la revista del DIR, que diu: "La pasta és rica en hidrats de carboni, conté més o menys proteïnes segons el tipus de gra, i el seu contingut en greixos és molt baix, fins i tot inexistent en colesterol, ja que és un aliment d'origen vegetal." O sigui que ja sabeu, a menjar pasta!!

Ingredients per a 4 persones:

- 450 gr d'espinacs
- 400 gr de macarrons (per un bon plat)
- 150 gr de formatge ricotta o mató
- 50 gr de panses
- 2 dents d'all
- 3 cullerades de pinyons
- 1 cullerada de mantega
- pebre i nou moscada
- oli (2 cullerades) i sal

Preparació:

Prepara i neteja els espinacs. Escalda'ls breument en aigua salada bullint, escorre'ls bé i pica'ls.

Cou els macarrons fins que estiguin al dente i escorre'ls.

Escalfa oli en una cassola i sofregeix breument els espinacs picats. Pela l'all, pica'l i afegeix-lo. Amaneix amb sal, pebre i nou moscada. Barreja els pinyons amb els espinacs i segueix sofregint uns minuts. Torra els pinyons en una paella sense greix fins que estiguin daurats.

Barreja els macarrons amb la cullerada de mantega i els espinacs i afegeix els pinyons i el formatge ricotta. Mescla-ho tot.

M'ha encantat...mmm!

8 comentaris:

  1. Hola Anna!

    http://formatgescamps.blogspot.com/

    es la nova adreça del meu blog, es que l'altra adreça era una mica xunga, no?

    Salud i bons aliments!

    ResponElimina
  2. Aquest plat té una pinta espectacular, i amb lo què m'agrada a mi la pasta,... segur que el probo.
    101 receptes ja,... i que en siguin moltes mes.
    Gemma, de Vic

    ResponElimina
  3. als italians els agrada molt posar a la pasta la ricotta i els espinacs, però els pinyons i les panses li donen un toc català molt notable, i tenen pinta d'estar sensacionals.

    ResponElimina
  4. Jo diria que t'agrada molt la pasta ,oi?
    Aquesta recepta fa bona pinta, la combinació de ricotta i espinacs trobo que és força encertada
    Ester

    ResponElimina
  5. espectacular,mmm.els italians no ens tenen res a envejar.
    felcitats per el blog

    ResponElimina
  6. Anna, soc una catalana que viu a New York i avui he fet la teva recepta i esta 'de muerte'!

    gracies per recordar-me la meravellosa gastronomia de la nostra terra!

    Silvia

    ResponElimina
  7. Me n'alegro que us hagi agradat. És una recepta molt de la nostra terra. Si us han sobrat ingredients, feu-la com a acompanyament d'una hamburguesa a la planxa o d'un bistec, et soluciona un altre àpat!

    Sílvia, és genial poder tenir contacte amb "els de casa" desde qualsevol indret!

    una abraçada!

    ResponElimina
  8. Hola germaneta! Com és nota que vivim a la mediterrania i ens agrada jalar, en qualsevol lloc pots trobar una recepta al·lucinant! Quina canya que l'hagis compartit, la farem aviat.
    Cuida't molt guapa!

    ResponElimina