dijous, 30 de desembre del 2010

Pastís de marisc



Aquest pastís de marisc me'l va recomanar ma mare i va ser tot un èxit. El vem fer per a una ocasió especial, ens van venir a veure les princeses del Barrau, i el nostre Marc va ser el més feliç del món ;)


Ingredients per a 6 persones:

- 300 gr de rossellones
- 400 gr de rap en dos trossos
- 250 gr de cues de llagostí o gamba
- 400 gr de musclos
- 2 llesques de pa eixut d'una barra de mig
- 200 cc de crema de llet
- 700 gr de tomàquets madurs
- 6 ous
- 100 cc de xerès
- mantega
- 200 gr de maionesa
- oli, sal, pebre i sucre
- un motlle rectangular de 26 x 10 cm i 8 cm d'altura
- paper d'alumini

Preparació:

Renteu i trossegeu els tomàquets. Poseu-los a coure en un cassó amb sal i una mica d'oli fins que quedi una salsa ben espessa. Tasteu-ho i poseu-hi una mica de sucre si convé. Passeu-ho pel passapuré.

Renteu les rossellones i deixeu-les amb aigua freda i sal durant una hora com a mínim.

Escorreu-les i feu-les obrir en un cassó al foc amb 100 cc d'aigua i el xerès, i a mesura que s'obrin les aneu traient. En la mateixa aigua, feu-hi coure el rap i quan comenci a blanquejar, poseu-hi les gambes pelades i deixeu que arrenqui el bull. Retireu el rap i les gambes. Aboqueu el suc de la cocció, colat, per damunt de les llesques de pa.

A part, obriu els musclos, després traieu-ne la closca, talleu-ne la bosseta negra i feu bocinets amb la resta. Traieu, també, la closca de les rossellones i trossegeu el rap i les gambes.

Unteu el motlle amb mantega i poseu-hi un paper d'alumini al fons que també untareu amb mantega.

En un bol bateu-hi els ous amb sal i pebre, afegiu-hi la crema de llet, el puré de tomàquet (reservant-ne tres o quatre cullerades) i el pa remullat i aixafat. Poseu-hi tot el peix, barregeu-ho bé i ompliu el motlle untat.

Poseu-ho a coure al forn al bany maria, a una temperatura de 200ºC, de 3/4 d'hora a 1 hora. Si durant la cocció la part de sobre queda rossa i el pastís encara no és cuit, tapeu-lo amb un paper d'alumini. Punxeu-lo amb una agulla i si surt neta ja el podeu treure del forn. Deixeu-lo refredar completament.

Desemmotlleu-lo i traieu el paper del damunt. En un bol, barregeu la maionesa amb tres o quatre cullerades del puré de tomàquet. Si us queda massa espessa aclariu-la amb una mica de llet.

Cobriu totalment el pastís amb la maionesa preparada i adorneu la prt de sobre posant-hi ou dur trinxat, unes gambes o escamarlans bullits, segons el vostre gust.

6 comentaris:

  1. Un pastís sensacional, digne d'un dia de festa grossa.
    Que tingueu un molt bon any 2011.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. M'encanten les dues receptes. El risotto té una pinta tremenda i a aquest pastís de peix li has donat una presentació deliciosa. M'anoto el detall de la floreta. M'ha encantat!

    ResponElimina
  3. M'agrada molt el pastís, el poso a la llista de pendents. Que tingueu un feliç 2011!

    ResponElimina
  4. Que macu que està el Marc!!! Esteu ben distrets també, eh? :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. Acabo de descobrir la teva "cuina" me quedo per aquí fent safreig, i a més té el mateix fons que la meva...

    El pastís deu estar boníisim!!!

    Petons

    ResponElimina
  6. Quin pastís més bo! Vau fer festa grossa!!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina