Una altra recepta de la Mireia Carbó que he trobat deliciosa i amb una mida molt bona per menjar gelat com a postres. A més, admet moltes variacions, ja que por dur qualsevol fruita.
Ingredients per a uns 15 o 20 gelats:
- 3 ous
- 100 gr de sucre
- 400 ml de nata per muntar
- 1 iogurt grec
- 1 pessic de sal
- 250 gr de maduixes
- 50 gr de sucre
Preparació:
Primer de tot, tingueu en compte que s'ha de fer tot seguit sense parar. Separeu les clares dels rovells. Munteu les clares a punt de neu amb el pessic de sal. Munteu els rovells amb el sucre fins que tripliquin el volum. Semi-munteu la nata. Barregeu els rovells amb el iogurt grec i afegiu-hi amb cura les clares i la nata a mà.
Ingredients per a uns 15 o 20 gelats:
- 3 ous
- 100 gr de sucre
- 400 ml de nata per muntar
- 1 iogurt grec
- 1 pessic de sal
- 250 gr de maduixes
- 50 gr de sucre
Preparació:
Primer de tot, tingueu en compte que s'ha de fer tot seguit sense parar. Separeu les clares dels rovells. Munteu les clares a punt de neu amb el pessic de sal. Munteu els rovells amb el sucre fins que tripliquin el volum. Semi-munteu la nata. Barregeu els rovells amb el iogurt grec i afegiu-hi amb cura les clares i la nata a mà.
Triitureu les maduixes amb el sucre fins aconseguir una crema homogènia i feu-la coure durant 5 minuts.
Disposeu el gelat dins dels motlles (uns gotets de plàtic de tallat o xupito serviran), alternant amb el puré de maduixes. Perquè quedi el puré repartidet, primer de tot se'n posa una cullerada al gotet i es reparteix pel fons i parets, després s'omple fins a la meitat amb gelat, s'afegeix una altra cullerada de maduixes i s'acaba amb més gelat. Finalment es fica una forquilla que es mou de dalt a baix una vegada per remenar el puré de maduixa dins del gotet.
Disposeu el gelat dins dels motlles (uns gotets de plàtic de tallat o xupito serviran), alternant amb el puré de maduixes. Perquè quedi el puré repartidet, primer de tot se'n posa una cullerada al gotet i es reparteix pel fons i parets, després s'omple fins a la meitat amb gelat, s'afegeix una altra cullerada de maduixes i s'acaba amb més gelat. Finalment es fica una forquilla que es mou de dalt a baix una vegada per remenar el puré de maduixa dins del gotet.
Poseu-los al congelador i quan siguin ja una mica freds, col·locar un palillo curt de mini-broquetes.
Per treure el gelat del gotet, simplement fregueu-lo amb les mans uns instants i estireu amb compte el palet.
És un gelat molt cremós, us el recomano!!!
Anna, es boníssim!!!Jo encara no he possat la recepta, però m'ha agradat molt.
ResponEliminaNúria
Com molen les fotos que has fet. petons.
ResponEliminaAnna,
ResponEliminaT'han quedat molt bé i són molt bons aquests gelats eh?. Crec que ja sóm uns quants que els hem fet i els hem gaudit. Fins aviat
Per aquest estiu té molt bona pinta!!! segur que estaven molt bons
ResponEliminaUn saludo
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
Nena.. no en mengis massa d'això tan bo...que tens una cita al juny i no es qüestió d'enxamplar la roba..
ResponEliminaPetons
Anna, t'han quedat fantàstics!! I pel que veig els hauré de provar perquè agraden a tothom!!
ResponEliminaPetons!
A nosaltres també ens va agradar molt, no va durar ni un dia!
ResponEliminaI ja estic pensant en les possibles variacions... tinc un excés de nespres a casa que potser... ja ho veurem ;)
Bona recepta i té moltes possibilitats!
ResponEliminaUna abraçada!
Aquests gelats tenen una pinta boníssima.
ResponEliminaMe'ls apunto.
Petonets,
Eva