diumenge, 14 de setembre del 2008

Broquetes de pollastre al iogurt



Amb aquest plat no costa tant tornar a la normalitat. La recepta és del llibre La buena cocina desintoxicante, però tampoc cal tenir la desintoxicació com a objectiu per provar-lo!!!

Ingredients per a 4 persones:

- 8 palets
- 400 gr de petxugues de pollastre
- 400 gr de verdures tallades a daus (patates, pastanagues i carbassons)
- 125 gr de iogurt
- 1 gra d'all
- 1 llimona
- oli i sal
- 5 gr d'espècies xineses

Preparació:

Tallar a daus les petxugues de pollastre.

Barrejar el iogurt (jo vaig posar-ne un per dues persones) amb el suc de mitja llimona, el gra d'all (pelat), la sal i les espècies. Jo no vaig utilitzar espècies xineses sinó una mica de farigola picadeta, pebre variat, un polsim de canyella i una mica de sucre ja que per a mi el iogurt ha de ser un pèl dolcet...això al gust del consumidor, s'ha d'anar tastant.

Coure les verdures, retirar-les i amanir-les amb un rajolí d'oli, sal i el suc de l'altra meitat de llimona.

Fer les petxugues de pollastre a la planxa i deixar refredar.

Muntar les broquetes alternant verdures i pollastre. Finalment, servir amb la salsa de iogurt especiada. És fantàstic com a sopar entre setmana, la salsa de iogurt és lo millor, el repetirem ben aviat ;)

6 comentaris:

  1. bon pla per els que estem de règim!!

    ResponElimina
  2. Doncs fa molt bona pinta.
    Fa uns quants dies que estic a dieta per problemes gastrointestinals i aquesta mena de recepta m'ajudarà a sortir de la monotonia de l'arròs bullit i la poma al forn.
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  3. Sencilla receta y rica a la vez. Que mas se puede pedir.
    Saludos

    ResponElimina
  4. Això, això, receptes diferents per fer entre setmana quan no hi ha massa temps i a més lleugereta, per treure els dos quilets de més de l'estiu.

    Fins aviat

    ResponElimina
  5. Ei, l'altre dia, com et vaig dir, vaig provar aquesta recepta (amb petites variacions) i va tenir molt d'èxit. Vaig suprimir la patata, vaig substituir el carbassó per cogombre cru i vaig afegir dauets de cogombre a la salsa de yogur (com un tzatziqui grec). Una delícia!

    ResponElimina
  6. Hola a tots! Teniu raó Xaroi Glòria, és bo pels règims, per anar a dormir amb la digestió ben feta, per recuperar-se d'uns dies d'excessos, o dels encostipats o mals de panxa Anna, senzilleta com diu la Rosa.
    Anna, a nosaltres no ens agrada massa el cogombre, però per això estan les petites variacions, per triomfar!!! gràcies per explicar-m'ho!!!

    ResponElimina