...o esbargínies a la parmesana. És un dels meus plats preferits quan es tracta de restaurants italians, i per fi m'he decidit a fer la recepta del llibre "Cuchara de plata" que em van regalar al Nadal.
Ingredients per a 6 persones:
- 4 o 5 esbargínies tallades a llonzes d'uns 5 mm
- 500 gr de tomàquets pelats, sense llavors i a daus
- albahaca
- 6 cullerades d'oli d'oliva
- 50 gr de parmesà ratllat
- 100 gr de mozzarella a llonzes
- 2 ous lleugerament batuts
- 25 gr de mantega
- sal i pebre
Preparació:
Posar les esbargínies a un escorredor, salar-les i deixar-les suar una hora. Mentrestant, sofregir a un cassó els tomàquets amb l'albahaca i una mica de sal i pebre, durant uns 20 minuts a foc viu i remenant tot sovint. Treure del foc, passar pel passa-purés i reservar.
Preescalfar el forn a 180ºC. Rentar les esbargínies amb aigua i assecar-les. Tot seguit, fregir-les a una paella amb una mica d'oli fins que es daurin per les dues bandes i deixar-les escórrer sobre paper de cuina.
Posar la meitat del suc de tomàquet a una font per anar al forn i col·locar a sobre les rodanxes d'esbargínies lleugerament sol·lapades. Posar per sobre una mica de parmesà, unes llonzes de mozzarella, unes fulles d'albahaca i 3 o 4 cullerades d'ou batut. repetir aquestes capes fins acabar amb els ingredients, finalitzant amb una capa d'esbargínia coberta amb suc de tomàquet. Repartir la mantega per sobre i posar al forn 30 minuts.
mmmmmm...quina pinta que fan aquestes alberginies!!!!...no m'estranya que sigui el teu plat preferit..ia xiò que no porten coco!!!...jeje!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
gràcies Eva!
ResponEliminaquin plat mes exquisit, uff i senzill de fer.
ResponEliminafelicitats i salut
Només amb el nom en italià del plat ja sembla deliciós! I quan llegeixes la recepta... mmm! també seria un dels meus preferits :)
ResponEliminaBoníííííííssim!. També és un dels meus plats preferits de la cuina italiana, i si a més te'l menges a Nàpols, que més es pot demanar?. Tornar a Nàpols, segur!.
ResponEliminaFins dijous
Preferidíssim meu també! A "La Bella Napoli" el fan de muerte :-)
ResponEliminaSi senyora!! Del Bella em ve l'afició a les melanzane alla parmigiana...mmmmm!
ResponEliminaJo també tinc aquest llibre i cosidero que és un dels que es poden aprofitar moltes receptes, algunes d'labergínies ja les tinc marcades. Continuaré informant...
ResponEliminaEster
ei, anna!
ResponEliminagràcies per la recepta. a mi també m'agraden molt aquestes albergínies i no n'he fet mai, o sigui que m'anirà la mar de bé. només espero que em quedin tan bones com les de la foto.