dilluns, 19 de maig del 2008

Parmigiana di melanzane



...o esbargínies a la parmesana. És un dels meus plats preferits quan es tracta de restaurants italians, i per fi m'he decidit a fer la recepta del llibre "Cuchara de plata" que em van regalar al Nadal.

Ingredients per a 6 persones:

- 4 o 5 esbargínies tallades a llonzes d'uns 5 mm
- 500 gr de tomàquets pelats, sense llavors i a daus
- albahaca
- 6 cullerades d'oli d'oliva
- 50 gr de parmesà ratllat
- 100 gr de mozzarella a llonzes
- 2 ous lleugerament batuts
- 25 gr de mantega
- sal i pebre

Preparació:

Posar les esbargínies a un escorredor, salar-les i deixar-les suar una hora. Mentrestant, sofregir a un cassó els tomàquets amb l'albahaca i una mica de sal i pebre, durant uns 20 minuts a foc viu i remenant tot sovint. Treure del foc, passar pel passa-purés i reservar.

Preescalfar el forn a 180ºC. Rentar les esbargínies amb aigua i assecar-les. Tot seguit, fregir-les a una paella amb una mica d'oli fins que es daurin per les dues bandes i deixar-les escórrer sobre paper de cuina.

Posar la meitat del suc de tomàquet a una font per anar al forn i col·locar a sobre les rodanxes d'esbargínies lleugerament sol·lapades. Posar per sobre una mica de parmesà, unes llonzes de mozzarella, unes fulles d'albahaca i 3 o 4 cullerades d'ou batut. repetir aquestes capes fins acabar amb els ingredients, finalitzant amb una capa d'esbargínia coberta amb suc de tomàquet. Repartir la mantega per sobre i posar al forn 30 minuts.

9 comentaris:

  1. mmmmmm...quina pinta que fan aquestes alberginies!!!!...no m'estranya que sigui el teu plat preferit..ia xiò que no porten coco!!!...jeje!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. quin plat mes exquisit, uff i senzill de fer.
    felicitats i salut

    ResponElimina
  3. Només amb el nom en italià del plat ja sembla deliciós! I quan llegeixes la recepta... mmm! també seria un dels meus preferits :)

    ResponElimina
  4. Boníííííííssim!. També és un dels meus plats preferits de la cuina italiana, i si a més te'l menges a Nàpols, que més es pot demanar?. Tornar a Nàpols, segur!.

    Fins dijous

    ResponElimina
  5. Preferidíssim meu també! A "La Bella Napoli" el fan de muerte :-)

    ResponElimina
  6. Si senyora!! Del Bella em ve l'afició a les melanzane alla parmigiana...mmmmm!

    ResponElimina
  7. Jo també tinc aquest llibre i cosidero que és un dels que es poden aprofitar moltes receptes, algunes d'labergínies ja les tinc marcades. Continuaré informant...
    Ester

    ResponElimina
  8. ei, anna!
    gràcies per la recepta. a mi també m'agraden molt aquestes albergínies i no n'he fet mai, o sigui que m'anirà la mar de bé. només espero que em quedin tan bones com les de la foto.

    ResponElimina