dissabte, 17 de gener de 2015

Coquetes de carbassó, brie i sobrassada



Aquesta recepta és una adaptació de la que proposa el blog 5 sentidos en la cocina. Jo vaig preparar-la en versió de coques individuals que em va sembla més resultona pel sopar de Nadal i per fer-ho més fàcil vaig utilitzar una massa de pasta de full comprada. 

La recepta no té gaire secret i queda molt bona.


Ingredients:

- 1 massa de pasta de full
- 1/2 carbassó
- 1 tros de formatge Brie
- 1 tros de sobrassada
- mel

Preparació:

Tallem les rodones de pasta de full amb un tallador de galetes o fent servir algún bol que tinguem com a guia. Les posem sobre paper de forn. Hi col·loquem a sobre primer la sobrassada, ells talls prims de Brie i el carbassó que haurem rentat i tallat a làmines molt fines (amb la mandolina per exemple).

Ho posem al forn a 200ºC durant 15 minuts o fns que veieu que estan dauradetes. Ho reservem i amanim amb un fil de mel abans de servir. És bo tant si està calent, tebi o fred.

Bombons de pernil



És la recepta d'un dels aperitius del nadal 2013, és per fer-lo cada any, vola rapidíssim! Sobretot mireu de no fer-lo gaire gran, millor que sigui de queixalada ;)


Ingredients:

- 150 gr de pernil salat allat fi
- 10 dàtils
- 1 grapat de nous pelades
- formatge Philadelphia
- una glaçonera
- oli per untar la glaçonera

Preparació:

Piquem els dàtils, tot retirant l'òs, i les nous. Han de ser trossets petits però que es notin. Els barregem amb unes cullerades de crema de formatge i omplim els forats de la glaçonera on prèviament hi haurem posat dues tires de pernil en forma de creu. Tanquem el farcellet i ho posem a la nevera tapat amb paper film perquè agafi consistència. Ho desmotllem i ja és llest per menjar!

Sincerament, em queda el dubte de si hi vaig barrejar també formatge parmesà en pols, ho podeu provar si us agrada! 

dissabte, 3 de gener de 2015

Sopar de Nadal 2014



El 2014 ja s'ha acabat, ha estat un any ple. Ple de nens, feina, amunt, avall, sense parar, he acabat força esgotada i contenta, feliç. I amb tantes coses a fer, s'ha de ser realista, no es pot arribar a tot, o almenys jo no puc, i com no vull "morir en el intent", he decidit fer un sopar més senzill aquest any, el proper, ja es veurà!

Ho vem passar molt bé com sempre, els nens van cagar el tió, i nosaltres ens vem posar les botes! Mireu que guapos!!!!

Vaig preparar:

- Pasta de full amb carbassó, sobrassada i mel

- Profiterols amb salmó fumat

- Amanida a l'estil còctel de gambes

- Aperitiu de camembert i codony

- Embotits i formatges amb xapata

- Copa de crema de bescuit amb torró

Bon profit i Bon Nadal

Copa de crema de bescuit amb torró



És un postre nadalenc pels trossets de torró que porta però recorda a un tiramisú per les capes. Els melindros es podrien sucar amb altres licors o cafè. 



Ingredients per a 6 persones:
(segons recepta Lecturas per 4)

- 100 gr de melindros
- 50 gr de torró de Xixona (a ull)
- 2 ous
- 100 gr de sucre
- 250 ml de nata per muntar
- 10 gr de sucre avainillat
- 100 ml de licor d'avellanes
- cacau en pols

Preparació:

Per preparar la crema de buscuit, separem les clares dels rovells. Posem els rovells a un bol amb el sucre avainillat i la meitat del sucre i ho batem fins que estigui escumosa i blanquinosa.

Muntem la nata ben freda amb les barilles i l'afegim als rovells amb una espàtula amb moviments suau. Batem les clares a punt de neu amb el sucre restant i les afegim a la barreja de la mateixa manera. Ho reservem a la nevera.

A una copa col·loquem una capa de melindros que hem sucat ràpidament amb el licor, hi posem a sobre uns trossets de torró (virutes, jo l'he desfet amb els dits, queda bé trobar els trossos), i esporvorem amb cacau. Posem una capa de la crema i repetim l'operació amb una altra capa de melindros, torró, cacau i crema. 

Tapem amb film transparent i deixem a la nevera fins el moment de servir. Destapem, decorem amb alguns trossets de torró i acabem amb una mica de cacau.