diumenge, 30 de novembre de 2014

Magdalenes de llimona



M'agrada molt fer algun pa de pessic o magdalenes perquè el Marc i de passada el Jordi, el Pau (que ja comença a pispar-ne trossets) i jo, poguem esmorzar o berenar coses casolanes. Malauradament, em costa trobar el moment, però tenia ganes de fer alguna recepta del llibre de la pastisseria Hummingbird, i aquesta és una de les més bàsiques. N'hi vaig portar dues al Marc al recollir-lo a la piscina, i és clar, entre la gana que porta i que van quedar molt esponjoses, la seva valoració clarament m'anima a fer-ne més ;)


Aquí en teniu la recepta!

Ingredients per a 12 unitats:

- 120 gr de farina
- 150 gr de sucre blanc
- 1 i 1/2 culleradeta de llevat en pols
- 2 cullerades de pell de llimona ratllada
- 40 gr de mantega a temperatura ambient
- 120 ml de llet sencera
- 1 ou

pels que volgueu fer la glassa de llimona:

- 250 gr de sucre llustre tamizat
- 80 gr de mantega a temperatura ambient
- 2 cullerades de pell de llimona ratllada
- 2 gotes de colorant groc alimentari (opcional)
- 25 ml de llet sencera

Preparació:

Preescalfar el forn a 170ºC. Posar la farina, el sucre, el llevat, la pell de llimona i la mantega en un recipient i batre a velocitat lenta amb les varilles elèctriques fins aconseguir una barreja uniforme i una mica granulosa. Abocar la llet poc a poc i batre fins que quedi incorporada.

Afegir l'ou a la barreja anterior i continuar batent fins que quedi ben incorporada i la barreja sigui homogènia (no batre en excés).

Repartir als motlles no més de 2/3 de capacitat i enfornar durant 20-25 minuts o fins que punxant amb un palet, aquest surti net. Deixar refredar lleugerament les magdalenes al motlle i després col·locar-los sobre una reixeta perquè es refredin del tot.

Per la glassa de llimona, batre el sucre llustre, la mantega, la pell de llimona i el colorant i batre a velocitat mitja-baixa fins que quedi ben barrejat. Reduir la velocitat, abocar lentament la llet i quan estigui incorporada batre a velocitat alta durant uns 5 minuts fins que la glassa sigui lleugera i esponjosa. Com més batem més lleugera quedarà.

Repartir la glassa sobre les magdalenes quan ja siguin fredes i decorar amb una mica de pell de llimona ratllada.