diumenge, 16 de febrer de 2014

Pastís selva negra pel Jordi

Per celebrar l'aniversari del Jordi vaig preparar un pastís selva negra, o una aproximació, ja que a en Jordi no li agraden les cireres confitades o sense confitar als pastissos.

Els pastissos decorats amb fondant són molt xulos, però sé que a ell li agrada poder-se'l menjar sencer, sense haver de treure una capa de sucre. Per tant, no vaig dubtar gens a fer servir la recepta de pastís humit de xocolata que havia après a la classe de pans de pessic de la botiga Alice Cake Shop de Sant Cugat (va ser molt difícil dcidir quin dels 4 era més bo!).

Ingredients:

- 65 gr de cacao amargant en pols
- 240 ml d'aigua
- 3 ous L
- 235 gr de farina
- 300 gr de sucre
- 15 gr de llevat químic
- un pessic de sal
- 230 gr de mantega
- melmelada de cirera
- nata líquida per muntar (uns 400 ml)
- xocolata negra fondant per a postres

Preparació:

Escalfar l'aigua fins que bulli (o sigui ben calenta) i dissoldre-hi el cacau i el sucre. Deixar temperar. Fondre lleugerament la mantega per tenir-la a punt de pomada. Amb unes barilles manuals batre els ous i barrejar-los amb el cacau dissolt i amb la mantega-

Tamisar junts la farina, la sal i el llevat i afegir-ho a la barreja anterior d'una sola vegada i remenar fins que quedi ben incorporat (batre o just).

Posar al forn a 180º fins que veieu que està fet quan punxant amb un escuradents o agulla surt net (de 45 minuts a 1 hora). Deixar refredar al motlle uns 20 minuts abans de passar-ho a una reixeta.

Pel farcit, posar una capa de melmelada de cirera al mig i una altra fineta sobre la part de dalt del pastís. Muntar la nata i repartir-la sobre la primera capa de melmelada i cobrir tot el pastís. Fer virutes de xocolata amb un tallador de formatge i col·locar-les sobre el pastís.


Pastís de patchwork



Va ser l'aniversari de la Maria Rosa, i vem pensar que la reina del patchwork havia de tenir un pastís de patch, pel que ens vem decidir per un llit vestit amb un edredó que s'assembla a un dels primers que havia fet.

El pastís és una genovesa farcida de crema de taronja, recoberta amb ganache de xocolata i folrada amb una capa fina de fondant. Després hem anat enganxant els quadrats de fondant de colors, hem fet els coixins recobrint amb fondant blanc dos trossets de pa de motlle, hem fet una capa fina pel llençol i ho hem acabat amb una cinta blava a la part baixa. El capçal també és de fondant amb pols de cmc per endurir-lo.


L'espelma ja la teníem i és l'osset que tots hem tingut al llit! Va ser tot un repte muntar-lo i crec que va ser tota una sorpresa per la protagonista!





dissabte, 8 de febrer de 2014

Pastís de xocolata blanca



Ara repassava la revista d'on he tret aquesta recepta, i és que m'ho menjaria toooooooot! És la Lecturas Postres, i trobo que és un vici anar mirant les fotografies, sempre penso que faré moltes de les receptes que marco, però al final amb sort en faig una, i al cap de dos mesos surt la nova edició i torno a estar igual...però m'ho passo bé ;)



Bé, vaig per feina que tinc a les dues puces dormint!

Ingredients:

- 1 paquet de galetes Maria
- 80 gr de mantega
- 400 gr de xocolata blanca
- 100 gr de sucre
- 400 ml de nata per muntar
- 4 clares d'ou
- 6 fulls de gelatina
- 50 gr de virutes de xocolata
- 20 gr d'ametlles filetejades

Preparació:

Deixar la mantega a temperatura ambient. Triturar les galetes amb el minipimer o una màquina processadora i posar-les a un bol. Afegir la mantega i una cullerada d'aigua, i amassar amb les mans fins que estigui ben integrat. Ho posem a la base d'un motlle desmuntable de 24 cm de diàmetre fent pressió amb els dits i ho reservem a la nevera.

Remullem la gelatina 5 minuts en aigua freda . L'escorrem i posem a un bol amb la xocolata ratllada. Escalfem la meitat de la nata en un cassó, l'afegim al bol, remenem fins que es disolgui i ho deixem refredar. Muntem la resta de la nata i l'afegim. A continuació, batem les clares a punt de neu i anem afegint el sucre. Ho posem també a la barreja anterior de mica en mica.

Aboquem la barreja sobre la massa de galeta i la deixem a la nevera 3 o 4 hores. Desmutllem el pastís i el decorem amb la xocolata i les ametlles (jo no n'he posat, com veureu a les fotos perquè no en tenia).



Jo diria que vaig posar menys mantega de la que diu la recepta, ho podeu fer a ull. I les virutes les vaig fer jo mateixa, però es poden comprar fideus de xocolata.



Crec que és dels pocs pastissos que se n'ha menjat un tall sencer i amb una falera...