dilluns, 31 de desembre de 2012

Palets d'albergínia amb mel



Un altre descobriment, fàcil de preparar i que va triomfar, que repetiré de ben segur en una altra ocasió. Ho vaig treure del blog Webos fritos (si és que hi ha una pila de blogs interessantíssims i que dona gust seguir tant per les receptes com per la fotografia... quin nivell!).

S'utilitzen dues albergínies que pelem i tallem a palets. Les deixem reposar en un escorredor salades, perquè perdin l'amargor. Les rentem al cap de mitja horeta amb aigua i assequem amb paper de cuina.

El que no indica és com fer la tempura, jo l'he fet segons una recepta del programa Cuines de TV3:

- farina de blat 100 gr

- Maizena 100 gr
- 1 cullerada de Llevat Royal
- aigua amb gas molt freda

En un bol preparem la barreja amb les dues farines i el llevat, però no posem l’aigua fins el darrer moment.
Quan l’oli de la paella ja estigui calent barrejarem les farines amb l’aigua amb gas, remenant poc a poc per no perdre el gas. Cal que l’aigua en gas estigui molt, molt, molt freda. La barreja ha de quedar amb grumolls i si cal mantenir-la freda amb glaçons.

Passem les albergínies per la pasta i les fregim en menys d’un minut.

Quan les retirem, les deixem sobre paper de cuina per absorbir l’oli i ja les tenim a punt de servir regant-les amb una mica de mel per sobre. S'han de fregir just abans de servir!


Capuccino de meló a l'escuma de gorgonzola



Un dels blogs que segueixo habitualment és Les receptes de Sant Hilari, i aquesta recepta em va encantar, pels colors, la referència al capuccino, el meló i el gorgonzola, tot plegat havia de ser un èxit sino fos perquè no tinc gaire pràctica amb el sifó, millor dit, gens, i la nata de gorgonzola no va sortir amb la textura adient,... una pena. Queda pendent anar a un taller de sifó!!! (segur que amb una màniga pastissera també sortiria bé)...

Enlloc de copiar la recepta, consulteu-la aquí i en veureu el resultat correcte!

Flams de parmesà, porros i pernil



Aquesta recepta és de la Lecturas cocina nº 67, indica que és per a 4 o 6 persones però a mi em van sortir 6 flamets i me'n va sobrar per a 3 o 4 més. Segons la meva germana, és el que li va agradar més del sopar de Nadal, i penso que van quedar molt bons, molt fins.

Ingredients per a 6 persones aprox:

- 6 ous
- 4 talls fins de pernil dolç
- 50 gr de parmesà ratllat
- 2 porros
- 1 gra d'all
- 5 dl de llet (1/2 litre)
- pebre vermell dolç
- oli d'oliva
- sal i pebre

Preparació:

Netejar els porros tallant els extrems verds, treient les fulles de fora i tallant la base. Passar-los per l'aigua i picar-los. Pelar i picar el gra d'all. Tallar el pernil  a tiretes. Encendre el forn a 180 ºC.

Sofregir els porros amb l'oli uns 10 minuts a foc molt lent. Afegir l'all picat i sofregir dos minutets més. Treure del foc i salpebrar lleugerament.

Batre els ous amb el parmesà i la llet , afegir els porros i les tiretes de pernil i barrejar-ho bé. Repartir a les flameres individuals i tirar per sobre un polsim de pebre vermell dolç. 

Coure els flams al forn al bany Maria durant 50 minuts o fins que estiguin quallats. Retirar, deixar refredar i servir tebis.

També es podrien preparar en un motlle tipus cake i tallar-lo a porcions abans de servir.

Espero que us agradi tant com a nosaltres!

Foie amb mango a la planxa



Aquest és un entrant tremendament fàcil de preparar, que té una molt bona combinació de sabors i que encantarà als amants del foie (i del mango ;)
També és recepta Lecturas cocina, però la presenten com a primer plat, per tant, peces molt més grans que el que he fet jo com a entrant. 

Ingredients per a 6 persones (entrant):


- 1 mango (en farem servir només un o dos talls)

- 1 tall de foie
- reducció de vinagre de Mòdena
- sal Maldon

Preparació:


Pelem el mango, en fem un tall que fagi aproximadament 1cm de gruix i posteriorment el tallem amb la forma i tamany que més us agradi, fent 6 porcions.


Coem els tallets de mango en una paella amb unes gotetes d'oli durant un minutet per cada banda i col·loquem al plat on ho servirem (jo he fet servir unes estrelletes individuals moníssimes!). A continuació coem el foie de la mateixa manera, el reservem a un plat i fem els talls que aniran sobre el mango. Col·loquem el foie sobre el mango, hi afegir un fil de reducció de vinagre de Mòdena per sobre i uns cristalls de sal Maldon.


Intenteu servir-lo calentó, que és més bo!

Sopar de Nadal 2012



El sopar de la nit de Nadal d'enguany he tornat a preparar varies coses per picar i vem acabar ben tips!!

He tret les receptes de vàries fonts, les revistes Lecturas cocina que vaig col·leccionant religiosament, i una gran varietat de blogs que segueixo, fins a seleccionar algunes que poguessin ser fàcils de preparar, resultones i adients per a un sopar de picar.


Són aquestes:


- flams de parmesà, porro i pernil

- foie amb mango a la planxa
- paté de llagostins i alfàbrega
- caputxino de meló a l'escuma de gorgonzola
- cullereta de carpaccio de bou amb rúcula i salsa de soja
- bastonets d'albergínia amb mel
- pops de brie i melmelada
- taquets de formatge amb melmelada de tomàquet
- pastissets de salmó mini

(per cert, monissimés les estovalles de pares noels que ens va regalar la suegri)



BON NADAL!!! I FELIÇ 2013!!!