diumenge, 18 de juliol de 2010

Espaguetis al pesto




He preparat per primera vegada la mítica salsa pesto, aquella que és omnipresent a totes les cartes de restaurants, a les estanteries dels supermercats, aquí i allà, a tot arreu. He utilitzat la recepta del llibre "Cuchara de plata", la bíblia de la cuina italiana, i el resultat és molt bo i diferent a les altres salses pesto que havia tastat... és més densa, amb menys presència d'alfàbrega, gustosa i fina.

Ingredients:

- 150 ml d'oli d'oliva
- 25 fulles d'alfàbrega
- 40 pinyons
- 25 gr de formatge parmesà
- 25 gr de formatge pecorin

Preparació:

Simplement s'han de batre tots els ingredients amb el batedor elèctric. Podeu utilitzar 50 gr de parmesà enlloc d'una meitat de parmesà i l'altra de pecorino.

dimecres, 14 de juliol de 2010

Suc de poma i kiwi



Intentant recuperar la meva afició de fer i beure sucs de fruita, m'he decantat per una opció força refrescant.

Ingredients per a un got gran:

- 1 poma Golden
- 2 kiwis
- aigua i gel
- mel

Preparació:

Pelar la poma i els kiwis, i fer-los a trossets (treure el cor de la poma). Posem uns glassons de gel a la batedora amb un petit raig d'aigua, piquem el gel fins a una textura de granet fi i ho posem al got. A continuació posem la fruita i una cullerada de mel a la batedora i quan sigui com un puré ho barregem amb el gel.

dijous, 1 de juliol de 2010

Us presento al patufet de la casa, el Marc



Va néixer el 16 de juny i com podeu veure està fet tot un personatge ;)

Les tres truites


Vaig fer aquest plat el darrer dia del meu embaràs, en motiu del HEMC 45 dedicat a "la cocina de mamá". Tot i que arribo amb retard a l'event, ho publico igualment...ha estat un tema de força major ;)


Després de pensar en els molts plats amb els que he disfrutat i disfruto de ma mare, he triat aquestpastís senzill de fer i boníssim, que també feia la meva àvia, la iaia Maria Dolores. Sempre hi ha tensions a taula per veure qui s'endú el tros més gros!


Segur que tots vosaltres heu tastat o feu pastís de truites, que permet moltíssimes possibilitats. Aquesta és la nostra recepta:

Ingredients per a 4 persones:

(per a la truita de patates)
- 3 o 4 patates
- 1 ceba grossa
- 4 ous
(per a la truita de tomàquet)
- 5 cullerades de salsa de tomàquet feta a casa
- 3 ous
(per a la truita d'espinacs)
- 1 paquet d'espinacs congelats (dos blocs)
- 4 ous
(per a la beixamel)
- dues cullerades rases de farina
- mantega
- llet

Preparació:

Comencem per la truita de patates, que col·locarem al fons d'una safata per anar al forn. Pelar les patates i la ceba i tallar-ho tot per a fregir-ho amb un parell de dits d'oli a la paella; salar-ho. Escórrer les patates i la ceba quan estiguin cuites i posar-les sobre paper absorbent per treure l'excés d'oli. Batre els ous, salar-los i abocar-hi la patata amb ceba. Ja podem fer la truita a la paella amb un rajolinet d'oli.

La truita de tomàquet és molt senzilla, només cal batre els ous, salar-los, barrejar-hi les cullerades de salsa de tomàquet i ja ho podem abocar a la paella amb un rajolinet d'oli. En aquest cas, anirem remenant la barreja com si fossin uns ous remenats perquè quedi una mena de pasta de truita. Quan hagi quallat bé, ho podem repartir sobre la truita de patates.

La darrera truita a preparar és la d'espinacs. Bullim els espinacs segons les instruccions del paquet (amb aigua i sal), els escorrem molt bé, batem els ous que també salem, barregem els espinacs amb els ous i ja podem fer la truita tomba i tomba. La col·locarem sobre la truita de tomàquet.

Finalment farem una beixamel, que sempre faig força a ull. Posem a un cassó la farina i la mantega i ho escalfem fins que s'integrin, llavors anem afegint llet, que si és calenta, millor perquè no surtin grumolls, i anirem remenant i afegint llet fins acosneguir la quantitat i densitat desitjades. També salem i podem posar una mica de nou moscada.

Repartim la beixamel per sobre el pastís de truites i voltants, distribuim formatge ratllat i uns trossets de mantega per gratinar. Es gratina abans de servir i ja és llest.