divendres, 2 d’abril de 2010

Llaminera de porc amb pomes al romaní



Una altra recepta de primavera ben senzilla. Aquesta setmana santa serà tranquila...cuina, cine, lectura, passeigs... espero que la disfruteu tant si marxeu de viatge com si us quedeu per aquí!


Ingredients per a 4 persones:

- 700 gr de llaminera de porc (dues)
- 3 pomes Golden o Fuji
- 1 copeta de vi Pedro Ximénez
- 1 got de caldo de carn
- 2 grans d'all
- oli d'oliva
- romaní
- sal i pebre

Preparació:

Netejar la carn de greix. Pelar els alls i tallar-los a làmines. Fer uns talls a la part superior de la carn i posar-hi els alls. Salpebrar i repartir una mica de romaní. Untar el llom amb u raig d'oli i col·locar a una plata de forn. Coure-ho a 180ºC durant 15 minuts.

Rentar les pomes, pelar-les i tallar-les a octaus. Afegir-los a la safata de forn amb la carn i regar amb la copeta de vi i el caldo ben calent. Continuar la cocció durant 30 minuts i anar regant amb el seu suc. Treure del forn i deixar reposar 5 minuts. Tallar el llom a rodanxes i servir amb les pomes i suc de cocció.

Es pot acompanyar amb arròs per fer-ho un plat únic. Si salpebreu el llom i hi poseu els alls i el romaní untat amb l'oli d'oliva el dia anterior, us agafarà més gustet!