dimarts, 2 de febrer del 2010

Cullereta de vieira amb pernil cruixent i compota de poma



Aquesta cullereta sorprèn perquè es menja sencera i per la seva combinació de sabors.

Ingredients per a unes 20 persones:

- 2 pomes reineta (1/2 kg aprox)
- 1 cullerada d'aigua
- pebre
- 80 gr de virutes de pernil de bellota
- 1/4 de kg de carn de vieira
- 25 gr de mantega
- 20 culleretes de pasta brick
- 1 cullerada de reducció de vinagre de Mòdena

Preparació:

Pelar les pomes, tallar a làmines fines i posar-les a un cassó al foc amb una cullerada d'aigua i una mica de pebre. Tapar i deixar coure a foc lent durant aproximadament 10 minuts (que no quedi aigualit). Passar pel passapurés, rectificar de sal i reservar.

Col·locar les virutes de pernil sobre un silpad a una safata pel forn i assecar uns minuts al forn preescalfat a 170ºC.

Assecar les vieires amb paper absorvent i saltar 1 minut per banda a una paella amb la mantega calenta.

Col·locar a cada cullereta de pasta brick una mica de compota reineta, sobre la mateixa un tros de vieira, una gota de reducció de vinagre de Mòdena i acabar amb el cruixent de pernil.

Ho podem posar un minutet al forn perquè la cullereta quedi més cruixent.

8 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

bon dia, kiwi!
celebro veure que vas publicant, no tant com ens agradaria, però sí coses delicioses com aquestes culleretes. molt bona idea poder-se-les menjar, i amb aquest contingut...

Gemma ha dit...

Impressionant! M'agrada tot, la combinació de sabors, el luxe dels ingredients i la originalitat de la cullereta. M'ho apunto!

Pepin ha dit...

Hola Anna,
Quina passada de cullereta. A mi m'agraden molt les culleretes i les faig sovint però, apart del farcit que em sembla excels, la idea de fer una cullereta de pasta brick em sembla enginyosa i innovadora.
Les culleretes de pasta brick les fas tu o les compres? Si les compres, a on les compres?
No dubtis que provaré de fer-la.
Salut,
Pepin

Anna ha dit...

Hola amics, gràcies pels comentaris. La veritat és que he seguit cuinant, a menor ritme, i tinc algunes receptes pendents. La causa de la baixada del ritme ha estat que estic fent panxeta des del mes d'octubre aprox...si si, esperem un nen, i estic una mica més dispersa ;) Us he seguit als vostres blogs puntualment pero he reduit molt el nombre de comentaris.

Per cert, les culleretes les he comprat a una botiga que es diu El Glaç que està al carrer València 492 (93 265 51 19) truqueu abans d'anar-hi per preguntar si en tenen i en cas contrari les encarregueu. Venen congelades, de manera que les guardeu al congelador fins que les necessiteu i després només heu de donar-los una escalfor.

Petons a tots!

Mai ha dit...

Kiwi, encantada de pasar pel teu blog , aquestes cullerets que es menjen no les havia vist , les venen ja fetes?
m´encanta la vieira i la combinació m´ha encantat, segur que boníssima.
salutacions i fins aviat

Mercè ha dit...

Anna, de tots aquests entrants no sé amb quin em quedo!! Tots tenen una pinta taaaaaan bona!!! :)
Aquest ha de ser espectacular entre la vieira i el cruixent de pernil.
Petons!

Unknown ha dit...

Hola! soy cristina, y aunque me encanta este blog, es la primera vez que escribo un comentario. Pensé en sorprender a mi familia éstas navidades con la magnífica y original receta, así que me acerqué a la tienda "El Glaç" para comprar las cucharas, pero por lo visto cerró éste verano. Ohhhh! (ya tenía mala pinta que no contestaran el telefono) Previamente había localizado un blog en el que explican cómo hacer la cuchara con hojaldre, y aunque parece muy fácil, cuando tienes a 14 personas comiendo en casa, no te sobra el tiempo,ni la tranquilidad...
Si sabéis de algún otro comercio que las venda, agradecería la info.
Gracias por unas recetas tan estupendas y tan prácticas, y por la forma tan próxima, profesional y cálida de explicarlas; parece que te las pase una amiga.
saludos

Anna ha dit...

hola Cristina, disculpa la tardanza en mi respuesta pero con mi bebé la verdad es que no tengo mucho tiempo para internet i se me había quedado tu mail sin leer. Lo siento pero no conozco ningún otro sitio donde vendan estas cucharitas...qué pena que haya cerrado la tienda, cómo van las cosas...
Mil gracias por tu comentario, me ha llenado de satisfacción. Un besazo!!