diumenge, 31 de maig de 2009

Truita de patates, pebrot i pernil



Del llibre "L'art de fer truites", aquesta gustosa variació de la coneguda truita de patates!

Ingredients per a 4 persones:

- 8 ous
- 500 gr de patates
- 2 pebrots verds
- 1 ceba gran
- 1 gra d'all
- 125 gr de pernil dolç a taquets (també es pot utilitzar pernil salat)
- oli d'oliva
- pebre
- sal

Preparació:

Peleu i talleu les patates a daus i la ceba a tiretes primes. Renteu els pebrots, traieu-los les llavors i talleu-los a tiretes.

Poseu-ho tot junt a fregir amb l'oli d'oliva a foc moderat i removeu-ho de tant en tant. Quan estigui cuit, escorreu-ho i reserveu-ho. Peleu l'all, piqueu-lo menut i salteu-lo a la paella amb un raget d'oli. Quan comenci a enrossir-se, poseu-hi el pernil tallat a daus.

Salteu-ho una mica. Tot seguit, afegiu-hi la barreja reservada i remeneu-ho.

Bateu els ous, salpebreu-los moderadament i tireu-los a la paella. Feu la truita com és habitual, doneu-li el tomb i coeu-la per l'altre costat.

diumenge, 24 de maig de 2009

Gelat de iogurt grec i maduixes




Una altra recepta de la Mireia Carbó que he trobat deliciosa i amb una mida molt bona per menjar gelat com a postres. A més, admet moltes variacions, ja que por dur qualsevol fruita.

Ingredients per a uns 15 o 20 gelats:

- 3 ous
- 100 gr de sucre
- 400 ml de nata per muntar
- 1 iogurt grec
- 1 pessic de sal
- 250 gr de maduixes
- 50 gr de sucre

Preparació:

Primer de tot, tingueu en compte que s'ha de fer tot seguit sense parar. Separeu les clares dels rovells. Munteu les clares a punt de neu amb el pessic de sal. Munteu els rovells amb el sucre fins que tripliquin el volum. Semi-munteu la nata. Barregeu els rovells amb el iogurt grec i afegiu-hi amb cura les clares i la nata a mà.

Triitureu les maduixes amb el sucre fins aconseguir una crema homogènia i feu-la coure durant 5 minuts.

Disposeu el gelat dins dels motlles (uns gotets de plàtic de tallat o xupito serviran), alternant amb el puré de maduixes. Perquè quedi el puré repartidet, primer de tot se'n posa una cullerada al gotet i es reparteix pel fons i parets, després s'omple fins a la meitat amb gelat, s'afegeix una altra cullerada de maduixes i s'acaba amb més gelat. Finalment es fica una forquilla que es mou de dalt a baix una vegada per remenar el puré de maduixa dins del gotet.

Poseu-los al congelador i quan siguin ja una mica freds, col·locar un palillo curt de mini-broquetes.

Per treure el gelat del gotet, simplement fregueu-lo amb les mans uns instants i estireu amb compte el palet.

És un gelat molt cremós, us el recomano!!!

dissabte, 16 de maig de 2009

Llom amb salsa de codonyat i ànima de cítric



Bon dia a tothom!! Fa un parell de setmanes vaig fer aquesta recepta que ens va ensenyar la Mireia Carbó als cursos del Caprabo. La recepta original és amb bacallà però admet fer-la amb magret d'ànec, xai o llom. El que no vaig fer són els canonets de figues com a decoració, que queda pendent per a una altra ocasió.

Ingredients per a 4 persones:

- llaminera de porc per a 4 persones (o 8 talls de llom)
- 200 gr de codonyat
- 3 cebes
- 200 ml de brou de pollastre (de peix si fem el plat amb bacallà, salmó o tonyina)
- 1/2 llimona (esencial)
- farina
- oli d'oliva
- sal

Preparació:

Talleu les cebes en juliana i coeu-les amb un raig d'oli d'oliva fins que siguin ben rosses. Afegiu-hi el codonyat a daus i el brou. Remeneu fins acosneguir una salsa. Afegiu-hi la ratlladura de la 1/2 llimona. Salar.
Enfarineu el llom, espolseu-lo i fregiu-lo amb un xic d'oli. Serviu el llom amb la salseta.

Per acompanyar vaig fer una mica d'arròs i un canonet de pasta de full farcida de formatge.


Un altre èxit assegurat gràcies a la Carbó!

dimecres, 13 de maig de 2009

Entrepà de butifarra blanca, xampinyons i emmental



Els caps de setmana acostumem a sopar pa i embotit. A vegades fem un bikini, o unes llesques de pa ab tomàquet amb pernil salat, formatge, llonganissa, etc. En aquest cas, tenia uns xampis a la nevera, la butifarra blanca tallada i unes llesques d'emmental. Així que vaig torrar una xapata, vaig saltar els xampis tallats a làmines i ho vaig col·locar tot entre el pa, amb un fil d'oli. Boníssim!!!

diumenge, 10 de maig de 2009

BO I SA: Amanida de xampinyons amb vinagreta fosca



Correspon al menú del mes d'abril. És fàcil de fer i aquesta vinagreta fosca li dona un toc força especial. Ens va agradar molt!

Aquesta és la recepta:

dissabte, 2 de maig de 2009

Truita ràpida de cibulet



Em passa sovint que compro herbes per a fer un plat en concret i les que no utilitzo se m'acaben fent malbé a la nevera. L'última vegada que vaig comprar cibulet al mercat ho vaig comentar a la parada, i em van dir que l'aprofités per fer una truita, que queda boníssima...i així ho vaig fer...i val la pena, ja que converteix una truita a la francesa en una petita delícia!

Ingredients per a una truita:

- 1 ou
- unes branquetes de cibulet
- oli i sal

Preparació:

En una paella calenta, afegir un fil d'oli. Batre lleugerament l'ou en un plat fons, salar, i afegir el cibulet que prèviament hem rentat amb aigua, assecat i tallat. Remenar i abocar a la paella. La resta ja la sabeu ;)

BO I SA: Sopa de crancs



Vaig amb un retard de dos mesos, però aquesta és la recepta seleccionada del menú que ens proposa la Carme Ruscalleda el mes de març. Molt recomanable i assequible.

Vaig fer la sopa per a dues persones, i enlloc de fer l'acabament amb la torrada amb maionesa, simplement vaig tirar uns trossets de pasta de full que van sobrar d'una petita tartaleta que vaig fer per postres.

Aquesta és la recepta: