dilluns, 30 de març de 2009

Suc de poma, llimona i fonoll



Hola a tots!!! He estat uns dies absent degut a que he estat estudiant per un examen que vaig fer divendres passat. Ja no recordava els nervis que es passen...però ja està passat!!! I ara, he de recuperar el temps culinari perdut! Començo amb un suc dels meus, que vaig fer ara farà un més, però recordo perfectament que em va agradar molt. La propera vegada que compri fonoll el tornaré a fer.

Ingredients per a un got:

- 2 pomes
- 1 llimona
- 1/2 cap de fonoll

Preparacio:

Treure la pell de la llimona i la poma i netejar el fonoll. Passar els trossos per la liquadora i barrejar. Aquest suc va bé per la digestió, pel que és un bon postre després d'un dinar o sopar contundents.

dissabte, 7 de març de 2009

Daus de tonyina a la soja amb sèsam



Aquesta manera de fer la tonyina la vaig veure al blog de la Xaro Cuinetes, i la vaig trobar ideal pel meu dinar!

Ingredients per a 4 persones:

- 1 tall gruixut de tonyina (us en sortiran més de 4 talls)
- salsa de soja
- sèsam

Preparació:

Talleu la tonyina a daus gruixuts. Poseu els daus de tonyina en un bol, cobriu-los amb la salsa de soja i deixeu-ho macerar un parell d’hores. Escorreu i sequeu bé la tonyina. Arrebosseu-la amb el sèsam.

Poseu una mica d’oli al wok (o en una paella) i quan sigui ben calent fregiu els daus de tonyina (jo també la vaig fer molt poc perquè no quedés eixuta). La Xaro proposa que en el mateix oli feu reduir la salsa de soja per amanir si hi poseu verd, però jo els vaig servir recent sortits de la paella.

Més senzill impossible i la tonyina estava que es desfeia a la boca, tremenda!!!

Queixalades de bacallà amb "allioli" de codony



El dia que vaig preparar el risotto de gambes amb aroma de taronja i menta, va ser un dinar orientat al peix. Per acompanyar l'arròs, vaig preparar 3 tipus de peix diferents que es poguessin menjar pràcticament com una tapa. El primer ja el vaig explicar, la cullereta de salmó marinat amb el gotet de gaspatxo de poma..., després vaig fer aquest bacallà i per últim la tonyina a la soja arrebossada de sèsam.

Ingredients per a 4 persones:

- 1 llom de bacallà dessalat
- un trosset de codony
- 1/2 gra d'all
- oli d'oliva
- sal

Preparació:

Confitar el llom de bacallà a un cassó a foc suau cobert d'oli d'oliva. Enretirar quan hagi agafat color i abans de que l'oli bulli. Reservar-lo sobre paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.

Posar el codony amb el gra d'all pelat i tallat a un recipient, salar i afegir un fil d'oli d'oliva mentre es tritura. La recepta original utilitza un codony fresc i el cou al forn, però jo vaig utilitzar el codony de barra, de manera que no em va quedar ben bé un allioli, sinó una mena de confitura amb gustet a all molt bona. Després de triturar, vaig posar la barreja a un colador per eliminar una altra vegada l'excés d'oli. Si fessiu l'allioli tradicional amb el codony, unteu el dalt del bacallà amb la salsa i gratineu-ho fins que quedi torradet. Jo vaig posar la confitura sobre el bacalà (que vaig tallar en 4 porcions individuals) i ja va estar llest. Va agradar molt.

diumenge, 1 de març de 2009

BO I SA: Endívies a la vinagreta de formatge blau



Aquesta és la recepta escollida del Descobrir cuina 91, i he de dir que m'ha sorprès gratament per la seva suavitat. També vaig provar de fer el bròquil que proposa la Carme Ruscalleda amb patates i salsitxes, fet al forn amb unes ametlles torrades per sobre, molt recomanable. La recepta que em queda pendent del menú de febrer és el déntol, carbassa i fulla ostra, que quan vagi millor de temps em disposaré a cercar.

Vaig utilitzar formatge grogonzola, és l'únic canvi que he fet aquesta vegada ;)





La recepta: