dilluns, 29 de desembre de 2008

Magret d'ànec a l'Oporto amb peres



El meu desenvolupament culinari avança i aquesta vegada m'he esrtenat amb un magret d'ànec. Trobo que moltes vegades els noms dels plats espanten, però no són gaire difícils de fer. La salseta a l'Oporto queda boníssima!!!


Ingredients per a 4 persones:

- 1 magret d'ànec gros o dos magrets (uns 600 o 700 gr)
- 1 pastanaga petita
- 1 branqueta d'api
- 5 o 6 escalunyes
- brandy
- 1/2 fulla de llorer
- farigola
- romaní
- 1 culleradeta de cafè de farina
- vi d'Oporto
- caldo d'au
- salsa espanyola (reducció de carn)
- 4 peres conference
- 1/2 canetó de canyella
- sucre
- oli i sal

Preparació:

Fem dos talls a les petxugues per la part de la carn i les posem a la paella amb el greix cap per avall, sense oli a foc mig-baix.

Piquem la pastanaga, l'api i les escalunyes.

S'ha de tenir en compte que el magret ha de quedar de 3 colors: marró fosquet per fora, marronet més clar endins i rosadet del mig.

Passats uns 8 minuts salpebrar força la part de dalt i girar. La part greixosa haurà quedat torradeta i també la salpebrem. Quan l'altre cantó té coloret, posem un raig de brandy, ho flambegem i hi afegim la verdureta tallada. Afegim una miqueta de romaní, farigola i llorer.

Quan les verdures estan dauradetes afegir una culleradeta de cafè de farina per a espessir i un got d'Oporto i flambejar. En un parell de minuts treure la carn i reservar-la. Seguim la cocció a la paella afegint un cullerot de caldo i dues cullerades soperes de salsa espanyola (o extracte o reducció de carn). Anem afegint caldo si és necessari i apaguem al cap de 5-10 minuts.

Pelem les peres i les tallem a quarts. Fer un caramel a una paella posant-hi un raig d'aigua i un parell de cullerades de sucre. Quan està fosquet afegim les peres i les saltem. Afegim un rajolinet de brandy, un rajolinet de Oporto i un bon raig d'aigua (un got aprox.) perquè es fagin les peres. Afegir mig canetó de canyella per aromatitzar. S'han de coure a foc mig-alt i han de quedar dauradetes i amb una miqueta de suc.

Passem la salsa pel minipimer i la colem.

Per servir, tallar el magret al biaix, regar-lo amb la salsa ben calenta i acompanyar amb les peres també regades amb el seu suc.

Espero que us agradi...és recepta Giuseppe!!!

dissabte, 27 de desembre de 2008

Amanida tèbia d'espinacs amb llagostins, foie i bolets



Després de la pizzeta, vem menjar aquesta amanida d'espinacs que vaig treure del llibre de la Marta Carnicero "Passa'm la recepta". Només vaig variar-la pel fet de no posar panses...va ser un descuit, però al Jordi ja li va anar bé ;)

Ingredients per a 4 persones:

- 300 gr d'espinacs frescos
- 2 ceps grossos, o xampis (jo vaig utiliar rovellons)
- 10 llagostins o gambes
- 1 escalopa de foie fresc
- oli d'oliva i vinagre de Mòdena
- sal Maldon

Preparació:

Posar els espinacs en remull en aigua freda i netejar-los la sorra. Una estona abans de preparar l'amanida, centrifugar-los bé i acabar-los d'assecar amb paper absorbent. Reservar-los a la nevera.

Netejar els ceps i tallar-los a làmines. Barrejar-los amb una cullerda d'oli i reservar-los.

Pelar les cues dels llagostins, enretirar-los l'intestí i reservar-les amb una cullerada d'oli.

Netejar l'escalopa de foie de possibles tels i membranes.

Quan sigui el moment de menjar, posar els espicans en un bol gros i amanir-los bé amb oli i vinagre de Mòdena. Repartir-los en quatre plats.

Preparar dues paelles ben calentes. En una d'elles a foc viu fer-hi el foie (sense oli). Quan sigui ros per una banda donar-li la volta i enrossir-lo per l'altra. Escórre'l bé sobre paper absorbent i posar a punt de sal. Saltar els ceps en l'altra paella. Un cop fets, aprofitar la paella per saltar-hi els llagostins. Salpebrar-ho tot. Tallar el foie a bocinets d'uns 2 per 2 centímetres, i barrejar-los amb els ceps i els llagostins. Repartir la barreja, encara calenta, damunt els plats amb els espinacs amanits, i decorar-ho amb una mica de sal Maldon.

Molt fàcil, com veieu, i saborosa!!

diumenge, 21 de desembre de 2008

Pizzeta amb tomàquet i olivada



El dinar va seguir amb un altre entrant, un trosset per cadascú d'aquesta pizza amb tomàquet i olivada...amb això, i el vinet que van portar els de Vilafranca, ja vem començar a escalfar motors ;D

La
recepta és la mateixa que vaig penjar fa uns dies, afegint tres cullerades d'olivada barrejada amb una mica d'oli un cop treiem la pizza del forn, abans de servir-la.

Dry Martini sòlid



Aquest dissabte hem fet un dinar amb la Laura, la Cèlia la Joana i el Jeroni, i el tret de sortida ha estat aquest aperitiu de Dry Martini sòlid, que he tret del blog el cullerot festuc. Només cal reproduir el comentari del Jeroni: "si, molt bé, però només n'hi ha un?"

Vem haver d'improvitzar una mica, ja que pensàvem que les cubiteres que tenim a casa són prou grans, però no és així...en tenim en forma de bastonet, creu, miniboletes, però no hi cap bé l'oliva a cap d'elles. Per això vem decidir fer el Martini per una banda i punxar l'oliva a continuació. M'agrada més la idea de que quedi l'oliva al mig...d'aquesta setmana no passa que compro unes cubiteres com déu mana!!!

Ingredients:

- 10 olives farcides d'anxoves
- 100 ml de Martini blanc sec
- un raig de ginebra
- 8 gr de fulls de gelatina neutra

Preparació:

Remullar la gelatina amb aigua freda. Escalfar el Martini i la ginebra a 25ºC. Afegir de mica en mica la gelatina al cassó amb la beguda, tot remenant. Abocar la barreja a les cubiteres, on hi haurem posat abans una oliva a cada cubito.

Deixar refredar a la nevera un mínim de 2 hores.

Estofat amb salsa exòtica



És una altra de les receptes que he après del Giuseppe...la va fer just abans de Sant Joan, i mig any més tard l'he preparat per dinar amb el Sergi i la Mònica. Després de dinar, un Ticket to Ride! Moni, no hi ha qui et guanyi!!!

Ingredients per a 4 persones:

- 1/2 kg de carn de vedella per estofar
- 2 cebes mitjanes
- 1 branca d'api
- 1 pastanaga
- 1 porro
- sal i pebre
- llet de coco
- llet d'ametlles
- bolets (moixernons i shiitakes, per exemple)
- julivert
- curry
- cúrcuma
- caldo d'au

Preparació:

Posem oli a una paella i afegim la carn de vedella que es vagi fent. Anem afegint la verdura picada (les cebes, l'api, la pastanaga i el porro). Salpebrar. Afegir els bolets tallats. Quan la verdura està sofregida, posem a la paella 150 ml de llet de coco, unes branques de julivert picat, i 150 ml de llet d'ametlles. S'hi posa mitja cullerada de curry i una culleradeta de cafè de cúrcuma.

Afegir un cullerot de caldo d'au i deixar-ho coure a foc lent entre 45 minuts i una hora, fins que la carn quedi ben melosa.

Ja ho veieu, és força senzill, i acompanyat d'arrosset és un plat molt complert.

diumenge, 14 de desembre de 2008

Sachertorte d'aniversari



Aquest cap de setmana he fet un Sacher, que és el pastís preferit del Jordi, evidentment perquè duu molta xocolata! No ha estat una tasca fàcil, i he comptat amb l'ajuda de ma mare, desde l'elecció de la recepta fins a haver de patir les meves trucades de crisis (la xocolata de la cobertura s'ha endurit!! què faig?).


El resultat crec que va ser prou bo, diria que va ser un pastís d'aniversari a l'alçada dels homenatjats, el Jordi i en Ferran, que en feien....29!!! Per molts anys!!!


Ingredients per a un pastís de 23 cm de diàmetre:

Pel pastís:
- mantega i farina pel motlle
- 150 gr de xocolata per postres
- 15 ml (1 cullerada sopera) de rom
- 150 gr de mantega tova
- 150 gr de sucre llustre
- 6 ous grans
- 10 ml (2 culleradetes) de sucre amb vainilla
- 120 gr de farina
- 2 cullerades de llevat Royal
- 100 gr de melmelada d'albercoc
Per la cobertura:
- 120 gr de xocolata per postres
- 120 gr de sucre llustre

Preparació:

Escalfar el forn a 180ºC. Untar un motllo rodó amb mantega i enfarinar. Tallar la xocolata a trossets i desfer al bany Maria. Enretirar del foc i afegir el rom.

Batre la mantega amb la batedora elèctrica fins que quedi suau i lleugera. Afegir 115 gr de sucre llustre (el podeu fer a casa batent amb el minipimer sucre normal), batre i anar incorporant els rovells d'un en un i després la xocolata tèbia.

Batre les clares a punt de neu i després agefir-hi la resta de sucre llustre i sucre amb vainilla. Incorporar les clares a cullerades a la crema de xocolata, alternant amb la farina tamisada. Passar la barreja al motllo i enfornar al centre del forn durant uns 40 minuts.

Deixar que es refredi dins del mottlo durant 5 minutets abans d'abocar-lo sobre una reixeta i deixar-lo refredar 24 hores (si aneu bé de temps). Després es cobreix el pastís en aquesta posició.

Fer dos talls al pastís de manera que en quedin 3 discs (fer una marca de dalt a baix per assegurar-nos que després tornen a encaixar tots tres). Escalfar a foc lent la melmelada d'albercoc, colar-la i untar la part superior de cada disc de pastís, així com tota la vora. Muntem el pastís.

Per preparar la cobertura de xocolata, fonem la xocolata al bany Maria i l'enretirem. Posem el sucre llustre a un cassó amb 4 cullerades d'aigua, ho fem bullir durant un minut i ho enretirem. Quan l'almívar sigui tebi, hi afegim la xocolata fosa.

Abocar la xocolata al centre del pastís i la xocolata anirà cobrint-lo tot. Deixar refredar.

I VISCA EL BARÇA!!! (2-0)

dimarts, 9 de desembre de 2008

Batut de poma amb llet de soja



El nom s'explica per si sol ;)

Ingredients per a un got:

- 1 gotet de llet de soja
- una poma pelada i tallada a trossos
- 1 cullerada de xarop de gingebre

Preparació:

Es posen tots els ingredients a la batedora, començant per la llet i acabant pel xarop de gingebre. Batre durant uns minuts fins que quedi fi.

Ara que s'acosten les festes ja podem començar a preparar l'estómac pels àpats familiars...i entre àpat i àpat, un suc de fruites per tirar avall!

dilluns, 8 de desembre de 2008

Tiramisú a l'orange




Avui he fet el meu primer tiramisú, i tot i les adversitats, crec que me n'he sortit prou bé. La recepta no cal que us digui d'on l'he tret ;)

Doncs quan ja tenia tots els ingredients preparats per fer el tiramisú, m'he adonat que em faltava la cafetera...com ja fa temps que utilitzem la Nespresso, no recordem on l'hem deixat o a qui l'hem donat...per tant, he decidit fer-lo de taronja i ha quedat molt refrescant, per ser un tiramisú, és clar!

Ingredients per a 6 o 8 persones:

- 1/2 kg de mascarpone
- 3 ous de mida mitjana o petita
- 150 gr de sucre (o uns 120 gr si el preferiu menys dolç, com jo)
- el suc de 3 taronges
- licor d'amaretto
- whisky
- cacau en pols
- 4 rajoles de xocolata negra 70%
- 4 cullerades de nata per cuinar
- melindros per a tiramisú (savoyardes)

Preparació:

Separar els rovells i les clares a 2 bols diferents. Batre els rovells amb el sucre primer i amb el mascarpone després, durant uns 10 minuts (amb les barilles elèctriques o el robot de cuina). Muntar les clares amb un xic de sal fins que quedin ben fermes.

Barrejar les clares i la mescla de mascarpone amb el batedor, a mà durant uns 5 minuts. Afegim un raig petit de licor d'amaretto mentre barregem. Ha de quedar una crema una mica consistent.

Utilitzem una safata rectangular per muntar el tiramisú. Mullem els melindros a banda i banda al suc de taronja, on hem afegit una cullerada de licor (whisky, rom, etc.), i els col·loquem al fons de la safata. Posem a sobre una capa de crema de mascarpone i l'allisem. A continuació fem una altra capa de melindros.

Desfem la xocolata amb la nata al microones amb compte de que no es cremi. Barregem bé, i pintem els melindros de xocolata. Posem la capa final de crema de mascarpone i ho deixem a la nevera fins el moment de servir.

Posarem el cacau en pols just abans de servir.

dimecres, 3 de desembre de 2008

Margarita



Aquesta setmana he après a fer massa de pizza i he improvisat una margarita aprofitant que venien a sopar l'Eli i el Julio. Ho he trobat molt fàcil, tenint en compte que el dissabte vaig fracassar estrepitosament amb la pasta fresca. Animeu-vos els que no ho hagueu provat!

Ingredients per a 8 persones:

- 1/2 kg de farina
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de llet
- 30 gr de llevat de forner
- sal
- tomàquet natural triturat
- mozzarella fior di latte (no de buffala, que deixa molta aigua)
- parmesà ratllat
- orenga

Preparació:

Posem la farina a un bol. Fem un volcà i aboquem el llevat dissolt amb un got d'aigua tèbia. Afegim l'oli, la llet i la sal. Barregem els ingredients amb les mans i amassem entre 5 i 10 minuts, formant finalment una bola que taparem amb un drap i la deixarem reposar entre 30 i 40 minuts. Tornem a amassar-la durant uns minuts i la deixem reposar una altra vegada entre 30 i 40 minuts.

Allisem la massa amb un corró i la col·loquem a una safata sobre paper sulfuritzat untat amb oli. Repartim per sobre el tomàquet natural triturat. Salpebrar. Repartir la mozzarella a trossets, esporvorejar amb el parmesà ratllat, posar orenga i un rajolí d'oli.

Coure al forn a potència màxima entre 5 i 10 minuts (controlar).

Aquesta és la bàsica, però podeu simplement afegir un ou, com va suggerir el Julio, o pernil, etc. (el pernil dolç el posaríem abans d'enfornar, però el pernil salat després de coure la pizza).

Delizioso!!!