dimarts, 22 de juliol del 2008

Crema freda de pastanagues al curry



Ingredients per a 4 persones:

- 8 pastanagues
- 3 gots de caldo de pollastre
- 1 got de nata líquida
- 1 culleradeta de curry de Madràs
- sal i pebre
- 6 cullerades de salsa de soja

Preparació:

Pelar les pastanagues i tallar-les a trossos. Coure-les amb abundant aigua i sal durant uns 20 minuts fins que estiguis tobetes. Escórrer en un colador i reservar el suc de la cocció.

Posar les pastamagues amb part del caldo de cocció i amb el caldo de pollastre i triturar amb la batedora. Quedarà una crema densa. Afegir la nata líquida (jo ho substitueixo por dos formatgets), el curry, la sal i el pebre. Tornar a escalfar uns 5 minuts i deixar refredar.

Per la reducció de soja només calo escalfar-la en una paella durant uns 4 minuts . Quan es refredi quedarà una salsa densa i espessa.

Servir en bols individuals i decorar amb un cordó de reducció de soja. Com se m'ha acabat la salsa de soja, doncs he passat per la paella unes fulles de alfàbrega per aromatitzar la crema.

Si la feu calenta, poseu menys quantitat de curry!

divendres, 18 de juliol del 2008

Daus de pollastre agredolç de farigola



Ingredients per a 4 persones:

- 700 gr de petxuga de pollastre
- 6 escalunyes
- 4 cullerades de vinagre de Xerès
- 1 i 1/2 cullerada de sucre
- 1/2 got de caldo de pollastre
- 1 branqueta de farigola
- oli d'oliva
- sal i pebre

Preparació:

Netejar les petxugues i tallar-les a daus. Picar ben fina la farigola. Pelar les escalunyes i tallar-les a la juliana.

Escalfar tres cullerades d'oli a una paella ampla i daurar el pollastre uns 5 minuts amb una tercera part de la farigola picada, tot remenant. Salpebrar i afegir el caldo. Coure durant uns 8 minuts més i afegir les escalunyes. Coure 5 minuts més.

Esporvorejar amb el sucrei deixar caramelitzar uns dos minuts a foc fort. Després, afegir el vinagre, coure un minutet perquè s'evapori lleugerament i treure del foc.

Repartir als plats i acabar d'esporvorejar la resta de farigola per sobre.

dilluns, 14 de juliol del 2008

Tacos mexicans amb llagostins



La base és una amanida que es pot menjar tant sola com omplint unes pites.


Ingredients per a 4 persones:

- 4 pites
- 300 gr de llagostins cuits
- 1 avocat
- 2 cogollos d'enciam
- 2 tomàquets madurs però ferms
- 2 limes
- oli d'oliva
- 2 cullerades de suc de llimona
- un polsim de pebre vermell picant o dolç
- sal i pebre

Preparació:

Tallar l'avocat per la meitat, treure l'òs i la pell i tallar-lo a dauets. Regar-lo amb el suc de llimona i reservar-lo. Rentar l'enciam i tallar-lo a rodanxes.

Exprémer el suc d'una lima i mitja. Rentar els tomàquets, treure l'arrel i picar-los ben petits. Pelar la ceba i picar-la. Posar els tomàquets i la ceba a un bol, afegir el suc de lima, sal, pebre i pebre vermell.

Humitejar les pites amb aigua i escalfar-les uns instants al microones. Farcir-les amb l'avocat, l'enciam, els llagostins i la salsa preparada. Decorar amb unes rodanxes de lima.

Que vagi de gust!!

dimecres, 9 de juliol del 2008

Crema Cafè de París



És una salsa excepcionalment bona, que com veureu té un munt d'ingredients. Un cop feta la mantega, podeu fer-la en un moment quan volgueu!

Ingredients:

- 1/2 kg de mantega (toba, a dauets)
- 30 gr de ketchup
- 10 gr de mostassa de Dijon
- 10 gr d’alcaparres picades
- 75 gr d’escalunyes picades
- 20 gr de julibert picat
- 20 gr de cibulet picat
- 1 miqueta d'anet (eneldo)
- 1 miqueta d'estragó
- 1 miqueta de farigola (tomillo)
- 1 branqueta de romaní picat
- 1/2 gra d’all picadet
- 4 filets d’anxoves picadetes
- 1/2 cullerada de brandy
- 1/2 cullerada de vi tipus Porto
- 1 culleradeta de salsa Perrins
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç o picant
- 1 culleradeta de curry
- el suc de 1/2 llimona
- la ratlladura de 1/4 de llimona picadeta fina
- la ratlladura de 1/4 de taronja picadeta fina
- 6 gr de sal
- pebre

Preparació:

Barregem bé tots els ingredients que hem posat dins d’un bol amb les mans i fem una mena de rotllo allargat de mantega especiada, que és l’essència de la crema. L’emboliquem amb paper film transparent i ho podem guardar a la nevera o al congelador per tallar-ne un trosset cada vegada que vulguem fer la salsa.

En aquest cas he preparat uns medallons de llaminera de porc amb la crema de cafè de París. Es pot fer amb marisc, que encara queda més bona.

Posem oli a la paella just per untar-la. Passem els medallons per farina i els espolsem bé. Els fem per una banda, i quan els hem girat els salem. Tot seguit, els flamegem amb un rajolinet de conyac. Traiem la carn i desglacem el fons de la paella amb 2 cullerots de caldo d’au. Afegim ½ got de crema de llet i una cullerada de concentrat de carn (posaré la recepta més endavant). Ho deixem reduir uns 5 minuts. Tornem a posar la carn a la paella i una bona cullerada de la mantega. Donem un parell de voltes, tanquem el foc i seguim remenant.

Podem acompanyar-ho d’arròs.

diumenge, 6 de juliol del 2008

Caponata siciliana



Una proposta italiana amb un nom molt simpàtic. Feu-la el dia abans i ja teniu l'aperitiu o el primer plat solucionat (és una amanida!).


Ingredients:

- 5 branques d’api
- 3 cebes grosses
- 2 albergínies
- 6 cullerades de tomàquet natural triturat
- 2 grapats d’olives negres sense pinyol
- 100 gr de pinyons
- 1/2 copa de vinagre de Xerès
- 1 i ½ cullerada de sucre
- 1 cullerada d’alcaparres
- 1 gra d’all
- oli
- sal i pebre

Preparació:

Pelar l’albergínia deixant algunes tires de pell i tallar-la a daus grossos. Posar força oli a la paella a foc fort, tirar les albergínies i fer-les uns minuts a foc més baix fins que siguin cuites (no han d’enfosquir massa). Treure amb una escumadora i deixar-les sobre paper absorbent.

Tallar la ceba a la juliana no gaire prima, i posar-la a la paella (si cal posar més oli). Coure-la de la mateixa manera i quan sigui cuita encara clareta, la traiem i deixem sobre paper absorbent.

Finalment, tallar l’api a trossos d’un cm aprox. i fregir a la paella uns minuts. A continuació, afegir el tomàquet triturat i, al cap de 5 minuts, afegim l’albergínia i la ceba tot barrejant amb compte, les olives negres (senceres o trossejades) i els pinyons.

Mentre es sofregeix el tomàquet, fer un xarop posant el vinagre de Xerès i el sucre a un cassó fins que arrenqui el bull. Reservar.

Tirar un bon raig d’aigua a la paella. Afegir una bona cullerada d’alcaparres i un gra d’all sencer. Salpebrar. Afegir el xarop de vinagre i deixar-ho coure tot entre 15 i 20 minuts, a foc baix, remenant un parell de vegades amb compte i afegint aigua si s’asseca massa.

Passada l’estona de cocció, deixar refredar a temperatura ambient i després a la nevera. Ja veureu que és una amanida molt especial!

divendres, 4 de juliol del 2008

Sopa freda de meló amb encenalls d'ibèric



Ja fa unes setmanes vaig coincidir amb la Laura a un dinar amb companys de la feina i vem trobar un munt de coses en comú, entre elles, la cuina. Em va passar una recepta d'una sopa de meló i finalment la vaig tastar ahir nit...boníssima! Copio la recepta tal i com me la va passar.

Ingredients:

- 1 meló
- 1 copeta de vi blanc
- 1 copeta de licor de meló
- 1 copeta de crema de llet
- sal
- encenalls de pernil (si és jabugo molt millor!)

Preparació:


Tritures bé el meló (amb el turmix o batedora) i després afegeixes el vi, el licor, la crema de llet, sal i ho acabes de barrejar tot bé. Ho poses a la nevera perquè quedi fresqueta.

En el moment de servir-la a taula, afegeixes per sobre el pernil en forma d´encenalls. Jo enlloc d'encenalls he fet una mena de rotllo de pernil i l'he plantat al mig. I "voilà" ja la tens! Està boníssima!

Laura, m'ha encantat!