diumenge, 13 d’abril del 2008

Filet de porc amb cebes i panses



Aquest és un dels plats estrella de ma mare i és la primera vegada que el faig. Havia d'anar sobre segur!

Ingredients per a 4 persones:

- 2 filets de porc d’uns 300 g cadascun
- 50 g de panses
- 5 cebes dolces mitjanetes
- 50 cc de conyac
- 100 cc de vi blanc
- 150 cc de llet
- farina i mantega
- oli, sal, pebre i sucre

Preparació:

Talleu els filets en 4 talls cadascun, aplaneu-los una mica i salpebreu-los.

Traieu les cuetes de les panses, poseu-les en una tassa a remullar amb el conyac.

Peleu, renteu i talleu les cebes a la juliana. Foneu una cullerada de mantega en un cassó, tireu-hi les cebes, tapeu-les i dexeu-les coure a foc suau sacsejant-les de tant en tant. A mitja cocció poseu-hi una mica de sal i el vi, i deixeu que es redueixi. Afegiu-hi una culleradeta de sucre i dexeu-les encaramel•lar lleugerament.

Poseu una mica d’oli en una paella petita i fregiu-hi les panse escorregudes fins que s’inflin. Retireu-les amb l’escumadora i afegiu-les a les cebes.

Desfeu una cullerada rasa de farina amb el conyac de remullar les panses. Afegiu-hi la llet, aboqueu-ho al cassó de les cebes i coeu-ho a foc suau uns 5 minuts. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho, si cal.

Poseu oli en una paella i fregiu-hi els talls de carn a foc viu de manera que quedin rossos per fora i poc cuits per dins. Col•loqueu-los al plat coberts de la salsa de cebes i panses. Ho podeu acompanyar d'arròs, en aquest cas l'he esporvorejat amb tòfona negra.

2 comentaris:

Glòria ha dit...

Nena, quin menú !!. Segur que has quedat molt bé!. M'encanta el xupito de foie, però aquest plat de la teva mare, m'ha semblat molt atractiu.

Fins aviat

Cuinagenerosa ha dit...

estic amb la glòria, els teus amics devien marxar ben contents, et felicito pel menú i per la combinació d'elements (verdura, marisc, carn...) i textures (líquid, cremós, cruixent...). només una pega: una única ampolla, encara que sigui un remelluri reserva, em sembla poc per quatre en un supar així!