divendres, 21 de desembre de 2007

BON NADAL DESDE ISCHGL!!!




Hem celebrat els nadals a Àustria, on no hem perdonat l'escudella de galets i els canelons de Sant Esteve...però els hem combinat amb la cervesa, el glühwein (vi calentet) i els deliciosos Apfelstrudels!!!

dimarts, 18 de desembre de 2007

Batut de llet de coco i maduixes



Ingredients:

- 1 got de llet de coco
- 6 maduixes (aprox.)
- un raig de suc de llimona
- 1 cullerada de sucre moreno

Preparació:

Rentar les maduixes, treure'ls les fulles i trossejar-les. Afegir tots els ingredients a la batedora i batre-ho durant un parell de minuts perquè quedi ben fi.
Es pot afegir una mica d'aigua segons el gust per diluir el batut.

Les maduixes són bones per combatre el colesterol per la seva lecitina i pectina. Són molt riques en vitamina C, pel que tenen propietats antianèmiques i reconstituents, és a dir, són molt adequades en l'època del creixement. I com tenen poc sucre, són recomanables per a règims dietètics i també per a persones diabètiques.

Pasta picant amb rúcula



Ingredients per a 4 persones:

- 350 gr de pasta
- 1 got de tomàquet triturat
- 2 grapats de rúcula o herba de canonges
- 2 cebes
- 2 grans d'all
- 2 cullerades d'olives negres sense os
- pimentó picant
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- sal

Preparació:

Rentar la rúcula i assecar-la amb paper de cuina. Pelar i picar les cebes i els alls. Enrossir-los en una paella amb oli amb un pessic de sal. Incorporar el pimentó remenant ràpidament perquè no s'enganxi i afegir el tomàquet. Rectificar de sal, tapar i deixar coure durant uns 15 minuts.

Quan la salsa de tomàquet sigui llesta, afegir la rúcula (deixant a banda algunes fulles per decorar) i les olives trossejades, barrejar i treure del foc.

Bullir la pasta amb aigua, sal i un raig d'oli fins que estigui al dente. Escórre-la, servir-la al plat, regar-la amb la salsa de tomàquet i decorar-ho amb la rúcula.

Lassanya de carn i albergínia



És un plat molt gustós i fàcil de fer que resol tot un àpat! (de la revista Descobrir CUINA)

Ingredients per a 4 persones:

- 4 làmines de pasta de lassanya (per cap)
- 300 gr de carn de porc trinxada
- 3 albergínies mitjanes pelades i trinxades
- 2 cebes trinxades
- sal, pebre i oli d'oliva
- 40 gr de beixamel
- 100 gr de salsa de tomàquet
- 100 gr de parmesà

Preparació:

Bullir les làmines de lassanya i reservar-les.

Fer un sofregit amb les cebes i l'albergínia i quan sigui ben confitat afegir-hi la carn.
Barrejar la beixamenl amb la salsa de tomàquet.

Muntar el plat amb un full de lassanya i al damunt el farcit de carn, ceba i albergínia. Repetir l'operació tres vegades.

Cobrir-ho amb la beixamel i posar-hi unes làmines de formatge parmesà o un altre formatge ratllat per gratinar. Enfornar-ho 20 minuts i servir.

dimarts, 11 de desembre de 2007

Suc de pastanaga i poma



La pastanaga és famosa pel seu contingut en vitamina A i és fonamental per la cura de la pell i del pigment dels ulls.

Ingredients per a una persona:

- 4 o 5 pastanagues (de manat), com més fresques millor
- 1 poma

Preparació:

Pelar les pastanagues i liquar-les. Rentar la poma, tallar-la en quarts, treure'n el cor i liquar-la. Remenar els dos sucs i a disfrutar.

És bo tant a mig matí, com per a un primer plat, uns postres, berenar...

dilluns, 10 de desembre de 2007

Pastis de formatge fresc amb maduixes



Ingredients per a unes 6-8 persones:

- 125 gr de sucre
- 3 rovells d'ou
- 50 ml d'aigua
- 50 ml de suc de llimona
- 8 fulles de gelatina
- 250 gr de formatge fresc tipus Quark (o "Piladelpia")
- 400 gr de nata muntada amb 60 gr de sucre
- fruita fresca per decorar, en aquest cas, 12 maduixes

Preparació:

Fer una crema amb el sucre, els rovells, l'aigua i el suc de llimona, només fins arrencar el bull.

Posar les fulles de gelatina en remull fins que s'estovin, escórre-les de l'aigua i desfer-les a foc molt lent fins que quedi una aigua espessa.

Mesclar la crema amb la gelatina fosa i afegir el formatge fresc. Quan estigui ben mesclat, afegir la nata muntada amb el sucre i barrejar amb molt de compte.

Abocar a un motlle, folrar-lo amb paper film i deixar-lo mínim 4 hores a la nevera.

Abans de servir el pastís, decorar-lo amb la fruita...quines maduixes, eh?

Ous amb foie i codony



Com deia l'Isma a "Cuina x solters", amb les cosetes que van quedant a la nevera i al rebost sempre es pot fer algun plat bo.

Ingredients per a una persona:

- 2 ous (o un, depèn de tu)
- un tall de foie
- un tall de codony (no la fruita sinó el dolç que se'n fa)
- un grapadet d'ametlles picades

Preparació:

Primer he torrat les ametlles en una paella i les he reservat. He batut els ous amb una mica de sal i els he tirat a la paella dins d'un d'aquests cercles metàl·lics (volia fer una mena de timbal). He afegit el foie i el codony a trossets i ho he anat barrejant perquè l'ou es fes a l'estil d'uns ous remenats. M'ha quedat una circumferència de truita fora del cercle metàl·lic, i he aprofitat per decorar el plat encerclant el remenat. He tirat per sobre les ametlles torrades.

Jo ho he trobat molt bo...barreja de dolç i salat.

dijous, 6 de desembre de 2007

Suc de raïm i pera



Sabíeu que l'origen del raïm se situa a la zona de l'Orient Pròxim? Avui en dia es troba extès a moltes zones de clima mediterrani càlid. Premsant el raïm s'obté el most, que fermentat, produeix vi. Quantes bacanals van celebrar els romans en honor a Bacus, el deu del vi...i a quantes celebracions ens acompanya ara!

Què més ens aporta el raïm?

* és un aliment desintoxicant, un bon depuratiu
* pot inhibir el creixement de cèl·lules canceroses
* prevé el restrenyiment
* disminueix el colesterol i millora la circulació
* actua com un bon cosmètic per la protecció de la pell
* ens omple d'energia

Ja ho sabeu...

Ingredients per a una persona:

- 1 pera conferència
- un gotim de raïm (entre 15 i 20 grans)

Preparació:

Es renta la pera, se'n fan 4 trossos i es treu el cor. El raïm només cal rentar-lo. Liquar els ingredients i barrejar els sucs.

Què fàcil, què bo, què dolç.

Batut de llet de coco i pinya



Ingredients:

- 1 got de llet de coco
- 1 culleradeta de coco ratllat
- 2 rodantxes de pinya en almívar
- sucre

Preparació:

Posar tots els ingredients a la batedora durant un minut. Afegir aigua per dil·luir el batut al gust. Afegir el coco ratllat per sobre abans de servir.

Beure'l ben fred, que és més bo!

VOLUNTARIAT...UN DIA INOBLIDABLE

El passat 24 de novembre vaig compartir un matí inoblidable amb els companys voluntaris del DB i els nens amb pluridiscapacitats de la Fundació Nexe http://www.nexefundacio.org/.

Alguns vem fer uns dibuixos espectaculars amb les pintures, d'altres van jugar una estoneta a la piscina, hi va haver cançons i jocs molt divertits amb teles...

El millor record que ens n'enduem són els somriures dels nens i una lliço del que és compartir i ajudar.

Gràcies al banc per organitzar aquest tipus d'activitats i a la Fundació, especialment a la seva directora (Cecile) i totes les persones que hi treballen per fer-nos sentir tan còmodes, i fer una labor que sent molt necessària és molt i molt dura.

diumenge, 2 de desembre de 2007

Pastis de pinya i coco



Aquesta és una de les receptes de postres que es poden trobar al blog "la cuina de casa", visiteu-lo!

Ingredients:

- 1 llauna petita de pinya
- 100 gr de sucre
- 100 gr de coco ratllat
- 200 ml de nata líquida per muntar
- 4 fulls de gelatina
(Per la base)
- 150 gr de galetes maria
- 80 gr de mantega
- 1 cullerada de sucre

Preparació:

Preparar la base esmicolant les galetes i barrejant-les amb la mantega i el sucre. Extendre-ho sobre un motlle desmuntable i posar-lo al forn 10 minuts a 180ºC.

Mentrestant, remullar la gelatina amb aigua freda. Escalfar 100 ml d'almívar de la pinya i desfer-hi la gelatina. Triturar la pinya i barrejar amb el coco, el sucre i finalment amb l'almívar. Muntar la nata i afegir-la amb compte.

Abocar-ho sobre la base i posar-ho a la nevera un mínim de 6 hores. Decorar-ho amb una mica de gelatina feta amb la resta de l'almívar i abocar-la sobre el pastís quan aquest ja estigui quallat.

Com diu la Gemma, és un pastís molt fàcil, refrescant i que es pot fer el dia abans.

LLaminera amb olives negres



Ingredients per a 2 persones:

- 1 llaminera d'uns 250 gr
- 1 tomàquet vermell
- 1 grapat d'olives negres al gust
- orenga
- oli, sal i pebre

Preparació:

Netejar la llaminera de greixos i salpebrar. Daurar bé en una paella amb un raig d'oli i reservar (tapadeta perquè no es refredi massa).

Posar en un recipient el tomàquet tallat a dauets i les olives negres a rodanxes, amb un rajolí d'oli i un parell de cullerades del suc de les olives; salar-ho.

A la meteixa paella, sofregir la barreja afegint una mica d'orenga.

Tallar la llaminera a trossos gruixuts i posar la salsa per sobre. D'aquesta manera la carn queda més aviat poc feta, pel que si no us agrada així, la podeu posar a la paella junt amb el sofregit uns minuts perquè s'acabi de fer. Ho hem acompanyat amb un puré de patata Magi, molt bo!