dijous, 29 de novembre de 2007

Pastís de coco en honor a la Susana :)



Ingredients:

- 150 gr de coco ratllat
- 4 cullerades de rom
- 1 cullerada de maicena
- 140 ml de llet de coco (la podeu trobar a les tendes orientals)
- 50 ml de nata
- 1 massa de pasta fullada
- 3 ous

Preparació:

Extendre la massa de pasta fullada sobre un plat/motllo pel forn, folrar-la amb paper d'alumini i posar a sobre alguna cosa perquè no es bufi. Deixar al forn uns 10 minuts a 210ºC.

Mentrestant, batre un ou i dos rovells (reservar les clares) amb el sucre, amb les barilles elèctriques fins que quedi una barreja clara i espumosa. En un altre bol disoldre la maicena en la llet de coco, afegir la nata i el coco ratllat (menys una cullerada per decorar el pastís), remenar-ho bé i afegir-ho a l'altra barreja. Muntar les clares a punt de neu, i anar-les afegint amb cura a la barreja.

Abocar la barreja sobre la massa que hem precuit al forn i enfornar durant uns 25-30 minuts fins que la massa quedi ben feta pel mig. A mi amb 25 minuts m'ha quedat un pèl massa torradet....vigileu-lo.


Finalment, posar la resta del coco ratllat per sobre i a menjar!!!

diumenge, 25 de novembre de 2007

Enrotllats de rap a la italiana



Ingredients per a 4 persones:

- 600 gr de rap
- 12 talls fins de cansalada
- 2 tomàquets
- 50 gr de nous picades
- 2 carbassons
- 1 patata
- 4 cullerades de salsa pesto
- oli, sal i pebre

Preparació:

Rentar els carbassons, treure les puntes i tallar a trossos. Pelar la patata, fer-ne daus i bullir-la junt amb el carbassó durant 15 minuts. Escórrer i triturar amb la batedora elèctrica (si queda massa espès afegir caldo de l'ebullició). Afegir el pesto, la sal i acabar de remenar. Ha de quedar entre puré i salsa, segons el gust.

Tallar els filets de rap a trossos (uns 3 per cap), netejar-los amb aigua freda, assecar-los amb paper de cuina i salpebrar. Embolicar els trossets de rap amb la cansalada i fregir en una paella amb un raig d'oli uns 4 minuts per cada banda. En una altra paella fregir la resta de la cansalada tallada a trossets petits, amb els dos tomàquets tallats a quarts i les nous picades, durant uns 10 minuts a foc mig.

Muntar el plat amb els enrotllats de rap en línia, el puré de carbassó a una banda i els tomàquets amb els trossets de cansalada i les nous per sobre.

dijous, 22 de novembre de 2007

Mousse de salmó fumat



Ingredients per a 12 persones:

- 250 gr de salmó fumat a làmines
- 2 dl de llet
- 40 gr de mantega
- 3 cullerades de farina
- un pessic de sucre
- 3 cullerades de suc de llimona
- 2 dl de nata líquida
- 5 fulls de gelatina
- sal i pebre

Preparació:

Deixar els fulls de gelatina en remull dins d'un bol amb aigua freda durant uns 5 minuts. Mentrestant, fer una beixamel (espessa) amb la mantega, la farina i la llet (calenta). Enretirar del foc i afegir la sal, el pebre, el suc de llimona i el sucre. Barrejar i reservar.

S'ha d'escorrer la gelatina d'aigua i disoldre-la primer en una mica de beixamel, i després integrar-la a la resta quan sigui tíbia. Barrejar-ho bé.

Tallar el salmó a tires fines, barrejar-les amb la nata líquida i triurar-ho amb la batedora fins a obtenir una crema. Afegir aquesta barreja a la beixamel, barrejar-ho i abocar-ho a un motlle (o flameres). Per últim, cobreix-ho amb paper film i deixa-ho a la nevera un mínim de 6 hores perquè qualli.

Per servir-lo, o es desmotlla la mousse i es decora amb tires de salmó que haurem reservat, o posem directament la flamera al plat. Menjat amb unes torradetes és una tapa boníssima.

dimarts, 20 de novembre de 2007

Amanida de codony i pinyons



Ingredients per a 2 persones:

- 8 fulles d'enciam
- 2 talls de pernil salat (com més bo millor!)
- un tros de codony
- un grapat de pinyons
- 1 ou
- sal, oli i vinagre balsàmic de mòdena

Preparació:

Posar l'ou a bullir durant uns 15 minuts. Mentrestant, tallar l'enciam i salar-lo. Tallar el codony a dauets, i el pernil a retallons. Passar els pinyons per una paella amb unes gotetes d'oli. Barrejar el codony i el pernil amb l'enciam, afegir una vinagreta feta amb l'oli i el vinagre i barrejar. Per últim, afegir els pinyons i l'ou dur trossejat.

La barreja de dolç i salat, fred i calent m'encanta.

dilluns, 19 de novembre de 2007

Llenguado amb salsa de verdures


Ingredients per a 4 persones:

- 4 llenguados
- 4 cullerades de nata per cuinar
- 50 gr d'ametlles picades
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 3 cullerades de xerès
- oli i sal

Preparació:

Fer un caldet amb els caps dels llenguados i les espines que tingueu (afegir els trossos en un litre d'aigua freda i coure uns 20 minuts). També es pot utilitzar un caldo de verdures.

Trossejar les verdures i fer-les a la paella amb un raig d'oli, a foc suau durant uns 15 minuts. Afegir el Xerès, 1/4 de litre llarg del caldo, la nata i coure 10 minuts més. Salar-ho i triturar-ho bé fins obtenir una barreja fina.

Col·locar les peces de llenguado (netejades amb aigua freda i assecades amb paper absorbent) a una safata pel forn, salar-les i cobrir-les amb la salsa, repartint per sobre les ametlles picades. Coure-ho a uns 180ºC durant 20 minuts.

Queda molt fi, ja veureu!

dimarts, 13 de novembre de 2007

Truita de ceba gratinada



Ingredients per a 1-2 persones:

- 2 ous
- 2 cebes
- formatge ratlllat (emmental)
- un grapat d'olives negres sense pinyol

Preparació:

Tallar la ceba a la juliana ben fina i fregir-la amb un raig d'oli i un raig d'aigua. Fer-les a foc mig-baix durant uns 20 minuts perquè la ceba quedi ben tendra i enrossida (amb un pessic de sal i de sucre moreno).

Batre els ous amb una mica de sal i afegir la ceba. Fer la truita tombant-la un parell de vegades, deixant que quedi un pèl crua. Treure-la del foc, distribuir el formatge per sobre i finalment les olives picadetes. Gratinar durant 5 minuts.

diumenge, 11 de novembre de 2007

Propera recepta de postres: Pastís de Coco

Aquest cap de setmana ha estat fantàstic...he provat dos pastissos de coco en honor a la meva passió per aquest ingredient: un flam de coco (Eli) i un pastís de coco i xocolata (MªRosa)...boníssims! Per tant, faré la recepta guanyadora (pastís de coco) més endavant, quan m'hagi acabat el que queda a la nevera ;)

Suc de mandarines i poma



Ingredients:

- 3 mandarines
- 1 poma (Fuji)

Preparació:

Pelar la fruita, liquar-la i barrejar amb una cullera.
Tan senzill com bo i vitamínic.

dimecres, 7 de novembre de 2007

Gnocchis de castanya al gorgonzola



Ingredients per a 4 persones:

- 700 gr de patates
- 200 gr de castanyes
- 300 gr de farina
- 3 cullerades de mantega
- 1 ou
- 80 gr de cansalada fumada a talls fins
- 200 gr de formatge gorgonzola
- 1 pot de crema de llet
- 1 got de llet
- 1/2 culleradeta de nou moscada
- sal i pebre
- (pa de pagès)

Preparació:

Escaldar les castanyes durant uns minuts, pelar-les, bullir-les amb sal aprox. 1h i passar-les pel passa-puré. Bullir les patates amb pell mitja hora fins que siguin fetes, pelar-les i passar-les pel passa-puré.

Barrejar els dos purés amb la farina i l'ou i treballar la massa sobre un "marbre" enfarinat fins que quedi llisa i homogènia. Agafar trossos de massa i fer-ne rotlles cilíndrics, per tallar-los a trossets petits (la mida de gnocchi que volgueu). Bullir aigua amb sal, tirar-hi els gnocchis i treure'ls a mida que vagin surant.

A una paella, fer la cansalada sense oli i enretirar. Posar la mantega a la paella i passar-hi els gnocchis, afegint una mica de pebre, junt amb la cansalada.

La salsa de gorgonzola es prepara escalfant a foc mig-baix la llet, la crema de llet i el gorgonzola tallat a trossos petits, i barrejant fins que quedi textura de salsa.

Per últim, es serveixen els gnocchis als plats i es tira la salsa per sobre. Ara, si vols fer un plat més especial, compra un pa de pagès petit per cap, buida'l i introdueix els gnocchis amb la cansalada i finalment la salsa. Ja veureu com al final no queda res al plat!

diumenge, 4 de novembre de 2007

Suc de taronja i préssec...desperta!

És una beguda senzilla que et dona la vitalitat de les taronges i el sabor floral del préssec. Ideal després d'un intens pont d'àpats contundents ;)


Ingredients per una persona:

- 2 taronges
- 1 préssec

Preparació:

Es treu la pell de les taronges, i se'n fan trossos. Es renta el préssec i es talla a trossos (es deixa la pell). Es passa tot per la liquadora i finalment es barreja.

dissabte, 3 de novembre de 2007

Pastís de castanyes




Ingredients:

- 400 gr de castanyes
- 75 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 5 ous
- 1/2 litre de llet
- 1 bastonet de vainilla
- 1 pot de nata líquida per muntar

Preparació:

Escaldar les castanyes per poder-les pelar. Barrejar la llet amb la vainilla i un raig d'aigua i bullir-hi les castanyes fins que siguin tobes. Afegir 100 gr de sucre abans d'acabar la cocció. Passar-ho pel passa-puré (us recomano que abans ho passeu per la batedora).

Afegir els rovells d'un en un tot remenant la barreja. Muntar les clares amb el sucre que queda (passeu-lo abans per la batedora perquè quedi ben fi) i anar-les afegint a la barreja de mica en mica tot barrejant.

Untar un motlle amb la mantega i ensucrar-lo. Abocar la barreja al motlle i fornejar durant uns 30 minuts al bany maria a 170-180ºC.

Muntar la nata líquda (ha de ser ben freda) en un pot (que has d'haver deixat uns 15 minuts al congelador perquè sigui ben fred). Acompanyar el pastís amb la nata i unes birutes de xocolata. També es pot acompanyar amb melmelada o xocolata calenta, tot i que el gust del pastís quedarà en segon terme.

És un pastís molt fàcil, encara que entretingut a l'hora de pelar les castanyes...però val molt la pena ja que queda una textura i un gust boníssims!!!